Crime Caracal. Şefii Poliţiei din Caracal, puşi sub ACUZARE în dosarul privind intervenţia după apelul Alexandrei la 112

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Șefii Poliţiei din Caracal vor fi puşi sub acuzare pentru fapte extrem de grave, potrivit unor surse judiciare citate de România TV. 

În dosarul deschis de Secţia Specială de investigare a magistraţilor sunt deja puşi sub acuzare procurorul Cristian Ovidiu Popescu, pentru abuz în serviciu pentru modul în care nu a acționat în salvarea Alexandrei Măceşanu, Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, dar şi alţi poliţişti. Vasile Marian și Eugen Țenea sunt acuzaţi de abuz în serviciu, în dosarul Caracal.

La începutul lunii octombrie, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Ovidiu Cristian Popescu, procurorul care s-a ocupat de cazul dispariţiei Alexandrei, la Parchetul din Caracal. În opinia inspectorilor judiciari, procurorul Popescu "a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00".

„S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei.

Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din CSM, cea care a luat în discuţie cazul procurorului Cristian Popescu, a decis că acesta își poate relua activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

 

Trei şefi la conducerea Poliţiei Caracal după dispariţia Alexandrei


Începând cu data de 1 octombrie, la conducerea Poliţiei Caracal au fost împuterniciţi în funcţia de şef Codruţ-George Florescu şi în funcţia de adjunct al şefului, subcomisarul Ionuţ Damian Mârzacu.

Codruţ-George Florescu este al treilea şef al Poliţiei din Caracal de la dspariţia Alexandrei. Fostul şef Nicolae Mirea a fost schimbat din funcţie după izbucnirea scandalului privind modul în care au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu. Mirea a fost înlocuit de Costel Ghimiş, iar acesta s-a pensionat începând cu 1 octombrie.

Codruţ-George Florescu a fost anterior şef al Poliţiei oraşului Drăgăneşti-Olt, iar Ionuţ Damian Mârzacu a fost şef al Poliţiei Dăneasa.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy