Crime Caracal. Cum vede presa internaţională cazul adolescentelor dispărute

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
sursa: Digi24
sursa: Digi24

Cazul celor două adolescente dispărute în Caracal a ajuns şi în atenţia presei internaţionale. Reuters, Associated Press şi Toronto City News au scris că şeful Poliţiei Române a fost demis după cazul din Olt.

Agenţia de presă Reuters titrează: „Şeful Poliţiei Române, dat afară după intervenţia întârziată în cazul unei fete de 15 ani care a murit".

„Şeful Poliţiei Române şi alţi doi şefi ai Poliţiei locale au fost daţi afară vineri, după ce oamenilor legii le-a luat 19 ore să intervină în cazul unei fete de 15 ani, răpită şi ucisă de un individ de 65 de ani.

Victima a sunat la 112 de trei ori pentru a cere ajutor, iar poliţia a intervenit abia 19 ore mai târziu. Autorităţile au depus eforturi să localizeze sursa apelului şi au aşteptat după un mandat, deşi nu era necesar din punct de vedere legal", relatează agenţia de ştiri.

Totodată, Reuters scrie: „ În locuinţă (n.r. suspectului Gheorghe Dincă), poliţia ar fi descoperit rămăşiţe umane şi bijuterii într-un butoi. Poliţia suspectează că resturile ar aparţine victimelor de 15 şi 18 ani, ultima fiind data dispărută în aprilie".

Associated Press scrie că „şeful Poliţiei Române a fost demis după ce o adolescentă a fost ucisă în Caracal".

„Ministrul de Interne, Nicolae Moga, l-a demis pe şeful Poliţiei Române, după ce oamenilor legii le-a trebuit 19 ore să localizeze şi să intervină pentru salvarea victimei, care a cerut ajutor la 112 de trei ori, spunând că a fost bătută şi violată de un bărbat care a luat-o cu maşina, la ocazie, în timp ce se îndrepta spre satul natal", relatează site-ul american.

Cazul adolescentelor dispărute a ajuns şi în presa canadiană. Toronto City News au menţionat, la rândul lor, despre demiterile de vineri, după ce Poliţia a intervenit după 19 ore pentru salvarea adolescentei de 15 ani, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel