COVID la schi în Austria. Un nou focar, descoperit în rândul instructorilor de schi din Tirol

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Bert Christiaens, de la Pexels
Fotografie creată de Bert Christiaens, de la Pexels

Un nou focar de infectări cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 a fost descoperit în rândul unui grup de instructori de schi din provincia austriacă Tirol, informează luni DPA.

În localitatea St. Anton am Arlberg, 17 instructori de la o şcoală de schi au fost testaţi pozitiv şi plasaţi ulterior în izolare, au anunţat autorităţile din Tirol, confirmând un articol publicat luni în cotidianul Tiroler Tageszeitung, scrie Agerpres. 

În urmă cu câteva zile, mai mulţi instructori de schi din micul oraş Kirchberg, situat în aceeaşi provincie a Austriei, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Numărul persoanelor infectate a crescut şi a ajuns la 25 în cadrul acestui focar, potrivit aceluiaşi cotidian. Instructorii de schi locuiau împreună în acelaşi spaţiu de cazare.

În provincia Tirol, rata de infectare cu noul coronavirus, raportată la un interval de şapte zile, a ajuns recent la o incidenţă de 430 de cazuri la 100.000 de persoane, mult peste rata medie de incidenţă din Austria, care este de 250 de cazuri la 100.000 de persoane. 

Certificatele verzi cu vaccinul Johnson&Johnson nu mai sunt valabile în Austria

 

Măsura se aplică atât pentru călătorii cât şi pentru accesul în spaţiile unde este cerut acest certificat, conform unei decizii luate anul trecut de guvernul austriac, relatează presa locală, scrie Agerpres. 

În Germania majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară în luna octombrie, când varianta dominantă a coronavirusului era Delta.

Între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparaţie cu vaccinurile ARN mesager, astfel că a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson & Johnson, luată în noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel