Covid, din 16 mai încetează obligația purtării măștii în avioanele din UE

Elena Didila |
Data publicării:
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels

Conform noilor linii directoare ale autorităților europene,  purtarea măștii va fi recomandată doar celor care strănută sau tușesc.

Din 16 mai nu va mai fi obligatorie purtarea măștii la zborurile din Uniunea Europeană, informează TGcom24.

Iată noile orientări privind siguranța călătoriilor, elaborate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Ecdc) și Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (Aesa).

Dispozitivul de protecție rămâne totuși puternic recomandat oricui tușește sau strănută și, se arată în ghid, „rămâne una dintre cele mai bune apărări împotriva transmiterii Covid-19”.


Comentariile liderilor Easa și Ecdc

 

„De săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în călătoriile aeriene în toate cazurile, în conformitate cu cerințele în schimbare ale autorităților naționale din Europa pentru transportul public”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky.

Directorul ECDC, Andrea Ammon, a declarat: „Deși riscurile rămân, am văzut că intervențiile și vaccinurile ne-au permis vieții să revină la normal. Deși nu mai este recomandată folosirea obligatorie a măștii în toate situațiile, este important să rețineți că, împreună cu distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor, este una dintre cele mai bune modalități de a reduce transmiterea.”

 

Regulile vor varia în funcție de compania aeriană

 

Cu toate acestea, regulile pentru măștile de față vor continua să varieze în funcție de compania aeriană și după această dată. De exemplu, zborurile către sau de la o destinație în care folosirea măștii este încă obligatorie în transportul public ar trebui să continue să încurajeze folosirea măștii, conform recomandărilor. Pasagerii vulnerabili ar trebui să poarte în continuare o mască de față, indiferent de reguli. 

 

România - Ministerul Sănătăţii: 144 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

În secţiile ATI sunt tratate 144 de persoane, cu 9 mai puţin faţă de ziua precedentă.  Potrivit Ministerului Sănătăţii, dintre cei 144 de pacienţi internaţi la ATI, 133 sunt nevaccinaţi, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost raportate opt decese - trei bărbaţi şi cinci femei - la pacienţi cu COVID-19, dintre care un deces este anterior intervalului de referinţă, a mai informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel