Covid 19. Cea mai tânără pacientă din România a murit ASTĂZI. Anchetă de amploare

Narcis Popa |
Data publicării:

Cea mai tânără româncă ucisă de COVID-19 avea 27 de ani și a luat virusul din spital, unde era internată pentru că suferea de leucemie. Prietenul tinerei, depistat și el pozitiv la COVID-19, a fost trimis acasă cu autobuzul. DSP Neamț face anchete epidemiologice.

Cea mai tânără româncă ucisă de noul coronavirus avea doar 27 de ani. Ea locuia în orașul Roznov și suferea de leucemie.

Tânăra a fost internată la Secția Hematologie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, pe 16 martie, pentru tratament. La spital, a intrat în contact cu o asistentă medicală care fusese, la rândul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus.

Pe 27 martie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar două zile mai târziu, rezultatul testului a fost pozitiv.

Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit, iar pe 4 aprilie, a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. În cursul zilei de vineri, 10 aprilie, aceasta a murit.

Ancheta epidemiologică a DSP Neamț în acest caz a scos la iveală o nouă gafă a cadrelor medicale din Spitalul Județean. Se pare că prietenul tinerei, care a fost, de asemenea, confirmat pozitiv, a fost lăsat să meargă acasă, în orașul Roznov, cu autobuzul.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că prietenului tinerei i s-a dat o mască și mănuși, iar de la spital acesta a fost trimis acasă fără ambulanță.

Toate aceste aspecte vor face obiectul unei anchete a DSP Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel