Coșmarul incendiilor din Grecia. Pompierii români luptă cot la cot cu omologii eleni (Foto/Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe parcursul zilei de ieri, misiunile pompierilor militari români, din zona Vilia, au constat în limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuințele din zonă, precum și în menținerea unei linii de protecție între frontul de incendiu și zonele neafectate. 

De asemenea, la solicitarea autorităților elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale colegilor greci. De altfel, toate misiunile au fost executate în strânsă legătură și bună colaborare cu pompierii greci, se arată într-un comunicat al IGSU. 

Misiunea în zonă a fost asigurată și pe parcursul întregii nopți. Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permamență și au asigurat protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren și un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineață, și s-au asigurat ca obiectivul respectiv să fie în siguranță. 

În această dimineață, pompierii militari din bază urmează să primească noi misiuni de intervenție, din partea ofițerului de legătură elen, ținând cont că zona în care modulul își desfășoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu "ridicat".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel