Coronavirusul afectează grav creierul. Medicii români: „Nu mai știu în ce an se află”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus și medicii luptă cot la cot cu oamenii de știință pentru a găsi un vaccin sau un tratament menit scape țările de Covid-19. Totuși, descoperirile recente arată ce efecte are coronavirusul asupra creierului pacienților.

Informații recente venite din Japonia arată că tot mai mulți pacienți cu coronavirus se prezintă la spitale cu simptome noi, ce surprind medicii. Dacă până nu demult simptomele de Covid-19 includeau febra, tusea și problemele respiratorii sau durerile musculare, tot mai mulți bolnavi acuză stări de amețeală sau de dezorientare puternică.

Mai mult decât atât, tot publicațiile din Japonia arată că unii pacienți ajung într-un grad atât de avansat de dezorientare încât nu mai știu nici măcar în ce an se află.

 

Ce simptome noi au apărut la pacienții cu coronavirus

 

În afară de aceste simptome de coronavirus, pacienții prezintă agitație permanentă, lipsa orientării, atacuri cerebrale sau convulsii.

Până acum, aceste simptome de coronavirus au fost asociate valorilor extrem de mici de oxigen din sânge, însă în cazul multor pacienți aceste simptome sunt invers proporționale cu evoluția stării plămânilor.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, invitată in emisiunea Andreei Sava, a declarat că aceste simptome noi de coronavirus au fost observate și la numeroși pacienți români:

„Am să vă dau o explicație fizio-patologică la "prima mână". Acel picior care reprezintă receptorul comun cu HIV-ul are capacitatea să se fixeze pe anumiție receptori. Acești receptori nu există numai la nivelul aparatului respirator. Probabil că este vorba de vreo afinitate a acestui virus inclusiv pentru celule de la nivelul sistemului nervos central și în felul acesta se explică toată această agitație psiho-motorie și manifestările de confuzie", a explicat Carmen Dorobăț, pentru cei de la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel