Coronavirus. Ungaria suspendă traficul feroviar internaţional de pasageri

Andreea Cosma |
Data publicării:

Compania feroviară MAV din Ungaria a anunţat miercuri suspendarea traficului internaţional de pasageri care afectează ţara din cauza coronavirusului, informează MTI. Sunt exceptate câteva gări de frontieră.

MAV va înlocui serviciile suspendate cu trenuri care vor circula pe sectoare interne între frontiere şi staţiile de domiciliu. Serviciile interne nu sunt restricţionate, cu excepţia Căii Ferate a Copiilor.

Reţelele MAV vor asigura în continuare legătura feroviară cu Austria. Marţi, compania austriacă OBB a suspendat serviciile reţelei GYSEV între localitatea ungară Szentgotthard şi comunele austriece Fehring şi Jennersdorf.

Traficul feroviar între Ungaria şi Serbia continuă prin gara de frontieră Kelebia.

Slovacia a suspendat trenurile internaţionale în 13 martie, iar România în 14 martie, cu excepţia celor prin gările Lokoshaza şi Biharkeresztes. Slovenia a adoptat o măsură similară în 16 martie. Serviciile care presupun trecerea frontierelor Ungariei cu Croaţia şi Ucraina au fost de asemenea suspendate.

Către Cehia, Polonia şi Elveţia şi dinspre aceste ţări spre Ungaria nu mai circulă niciun tren.

Potrivit site-ului guvernamental de informaţii dedicate epidemiei, koronavirus.gov.hu, până miercuri se confirmaseră în Ungaria 58 de cazuri de contaminare, din care două vindecări şi un deces. Printre pacienţi se numără nouă iranieni, un britanic şi un kazah. În prezent sunt în carantină 122 de pacienţi şi s-au prelevat 1803 probe pentru analize. Aceeaşi sursă menţionează că epidemia a intrat într-o nouă fază la scară naţională, răspândindu-se în focare, nu doar de la individ la individ, ceea ce face imposibilă urmărirea fiecărui caz. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel