Coronavirus. Raed Arafat trage un semnal de alarmă: „Cazurile pot crește din nou“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de Stat Raed Arafat a întărit mesajul autorităților care cer instituirea stării de alertă.

 

Arafat a declarat, la Digi 24, că persoanele care călătoresc în străinătate și doar tranzitează țări afectate de coronavirus nu vor fi supuse măsurii izolării. Şeful DSU atrage atenția însă că mulți vor fi tentați să mintă în privința duratei călătoriei efectuate. ”Cazurile pot crește din nou și ne-am apropiat de zona de nesiguranță”, a spus secretarul de stat.

De asemenea, Arafat a atacat și demersul Avocatului Poporului care a solicitat de la spitalele de Covid-19 informații, invocând un articol care vorbește despre ”tortura pacienților”.Într-o intervenţie telefonică în emisiune, adjunctul Avocatului Poporului, spune că termenii folosiți sunt prevăzuți în legislație, dar că nu se referă la altceva decât la drepturile pacienților și nu la supunerea acestora la torturi.  

„Dacă ar fi fost în locurile de carantină nu ar fi fost nicio problemă, dar se intervine în spitale. Putea să se apeleze la drepturile pacienților și să se vadă dacă sunt respectate. Când la medici au ajuns documente pe care se folosesc termini precum tortură, ei, nefiind familiarizați cu termenii juridici, vor face un pas înapoi în luarea unor decizii importante. Toate aceste atacuri pun sub semnul întrebării efortul nostru, iar oamenii ajung apoi să creadă în teoriile conspirației, că nu a existat virusul“, a spus Raed Arafat.

 

"Noul coronavirus este o problemă serioasă care nu trebuie politizată"

 

El a mai spus că noul coronavirus este o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul și care nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populației în autorități este că, la momentul la care va fi nevoie de colaborarea oamenilor la modul real, aceasta nu va exista. "Și factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni".  "Cine crede că așa ceva (o conspirație - n.r.) a fost, este imposibil. A pornit virusul, este pandemie, a fost așteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului și de toate speculațiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutației, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ", a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel