Coronavirus. Primul preot amendat pentru încălcarea măsurilor de siguranță

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un preot a primit prima amendă pentru nerespectarea restricțiilor impuse pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus.

Ieri un preot din localitatea timișoreană Bethausen a primit prima amendă pentru că a organizat în biserică o slujbă religioasă cu aproximativ 40 de persoane.

Polițiștii din Timiș s-au sesizat din oficiu. „Din verificările efectuate s-a constatat că organizatorul slujbei este un bărbat în vârstă de 39 de ani”, anunță Poliția Timiș.

Credincioșii prezenți la slujbă au fost informați că sunt obligați să respecte măsurile Ordonanței Militare cu privire la adunările publice și li s-a cerut să iasă imediat din biserică, iar organizatorul a primit o sancțiune.

Surse locale spun că amenda e de 300 de lei, iar cel amendat este preotul, relatează Mediafax.

 

Un preot din Cluj-Napoca a împărtășit enoriașii cu aceeași linguriță

 

Tot ieri, în Cluj-Napoca, în fața Catedralei Mitropolitane, a fost oficiată o slujbă în aer liber, la sfârșitul căreia preotul a împărtășit enoriașii folosind aceeași linguriță.

Bodgan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, a declarat pentru Mediafax că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod.

„În ceea ce priveşte administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioşilor care doresc să fie împărtăşiţi separat, la final, cu linguriţa lor adusă de acasă, să anunţe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obişnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioşi vechi, care aşa s-au împărtăşit de fiecare dată, şi nu au reţinerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanţei militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioşi", a spus Bogdan Ivanov.

 

Slujbele religioase se mută în mediul online

 

Mircea Abrudan, Prefectul Clujului, a declarat că se va face o anchetă pentru lămurirea acestui subiect. „Vom face o anchetă și vom lămuri subiectul. Nu există excepții de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus Mircea Abrudan.

Între timp, Prefectul Clujului a declarat că a discutat despre această problemă cu ÎPS Andrei Andrecuț, Mitropolitul Clujului, și nu vor mai avea loc evenimente de acest fel, care încalcă restricțiile impuse pe perioada stării de urgență, transmite Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel