Coronavirus în Marea Britanie. Escrocherii de peste 800.000 de lire

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de escroci au putut să înșele oamenii din Marea Britanie și să facă peste 800.000 de lire sterline pe tema coronavirusului.

Potrivit independent.co.uk, din luna februarie și până acum, au fost raportate 21 de escrocherii. 10 dintre acestea au făcut victime care doreau să cumpere măști de protecție pentru față de la așa ziși „vânzători”.

Sursa citată susține faptul că o persoană a plătit 15.000 de lire sterline pentru măști de protecție pe care nu le-a mai primit nici până acum.

Metoda utilizată de infractori este să trimită mesaje spunând că sunt de la grupuri de cercetare din Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) sau Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Totodată, escrocii mai spun că pot furniza liste de persoane infectate cu coronavirus. Le dau un link victimelor pentru a-l accesa și care îi duce pe site-uri destinate fraudelor.

În alte cazuri, victimelor sunt încurajate să efectueze plăți în Bitcoin.

„Nu dați clic pe linkurile sau atașamentele din emailurile suspecte și nu răspundeți niciodată la mesajele și apelurile nesolicitate care vă cer detalii personale sau financiare", spune poliția londoneză.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel