Coronavirus: Barurile din Irlanda îşi redeschid porţile începând de luni

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scandal de proporții într-un bar din Italia: O tânără româncă a fost dată afară de la muncă
Scandal de proporții într-un bar din Italia: O tânără româncă a fost dată afară de la muncă

Barurile sunt autorizate să-şi redeschidă porţile începând de luni, după 15 săptămâni de la închiderea acestora din cauza pandemiei de COVID-19, în Irlanda, informează AFP.

 

Localurile care servesc mâncare precum şi restaurantele şi hotelurile sunt autorizate să se redeschidă odată cu intrarea ţării în penultima etapă de relaxare a restricţiilor. Toate interdicţiile vizând deplasările în interiorul ţării au fost eliminate, iar bisericile, saloanele de coafură, cinematografele şi muzeele îşi pot redeschide porţile. Până la 50 de persoane se pot reuni în interior şi 200 în exterior.

Însă din cauza măsurilor de distanţare socială, clienţii vor fi nevoiţi să stea pe scaune şi li se va permite să rămână doar 1 oră şi 45 de minute în incinta localului. Cele 7.000 de baruri din Irlanda şi-au închis porţile în ajunul Sărbătorii Sfântului Patrick, marcată în mod tradiţional de festivităţi animate, cu două săptămâni înainte de perioada de izolare la domiciliu decretată în 28 martie.

Organizaţiile reprezentative din acest sector estimează că aproximativ 2.000 de baruri îşi vor redeschide luni porţile, în timp ce restul vor aştepta etapa finală a relaxării restricţiilor, din 20 iulie.

 

Restricţii, ridicate în iulie şi nu în august 



Irlanda a înregistrat 1.735 de decese asociate pandemiei de coronavirus, potrivit datelor comunicate duminică de Ministerul Sănătăţii. În perioada de vârf a epidemiei, au fost înregistrate 77 de decese într-o zi, la mijlocul lunii aprilie, după care bilanţul a scăzut la sub 10 în iunie, ceea ce a presat guvernul să-şi accelereze ''foaia de parcurs'' iniţială a relaxării restricţiilor. Aproape toate restricţiile urmează să fie ridicate în iulie şi nu în august cum fusese prevăzut iniţial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel