Coronavirus. Ambasadorul României în Italia: "Şase români infectaţi. 20.000 români fără acte în Italia"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a vorbt despre situaţia în care se află românii şi cum gestionează criza de Coronavirus din peninsulă. Şase cetăţeni sunt infectaţi cu COVID-19.

Oficialul a descris cum privesc românii din Italia măsurile impuse de autorităţi.

"Premierul Italiei a anunţat că în afară de farmacii şi supermaketuri se vor închide toate unităţile din Italia în perioada următoare. Este nevoie să avem un comportament responsabil şi nu să luăm lucrurile cu lejeritate. Starea cetăţenilor români este destul de bună. Ei au înţeles că e în folosul lor să se adapteze măsurilor luate de autorităţile italiene", a precizat ambasadorul, la Realitatea PLUS.

George Bologan a mai vorbit şi despre cei şase români infectaţi cu coronavirus din Italia.

"Ceea ce este îmbuncurător este modul demn în care se comport comunitatea românească din Italia. E cea mai mare comunitate de români, peste 1,2 milioane de oameni. Este important să fim uniţi. Numărul cetăţenilor români infectaţi în Italia este de doar şase, doi având dublă cetăţenie", a mai spus ambasadorul României în Italia, la Realitatea PLUS.

Oficialul a mai fost întrebat şi despre românii care lucrează în acest moment fără acte în Italia.

"Fiecare stat este interesat să-şi protejeze cetăţenii, este şi cazul nostru. Există o mobilitate internă în cadrul UE, unde cetăţenii românii se deplasează în funcţie de oportunităţile de muncă. Nu sunt mai mult de 20.000 de oameni fără acte în Italia, raportat la cei 1,2 milioane cu acte. În momentul în care un cetăţean este testat pozitiv cu coronavirus, nu este lăsat pe stradă. Italia are un bun sistem de sănătate şi îşi ajută cetăţenii", a conchis ambasadorul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel