Copil român, infectat de două ori cu Covid-19. Mihai și-a petrecut sărbătorile de iarnă în spital, la fel și ziua de naștere

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un copil din România s-a infectat de două ori cu noul coronavirus. Mihai are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate și nici nu se poate vaccina.

Un adolescent de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie. Mihai are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate.

„Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, a spus băiatul, potrivit Digi 24.

 

Aproape 40.000 de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus

 

În România, aproape 40.000 de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus.

„Este o boală imprevizibilă, acum pari să fii bine, după care apar recăderi, iar la el cred că acest lucru s-a produs. Am constatat acasă a doua zi că îi lipseau gustul și mirosul și i-am menționat acest lucru doamnei doctor, au apărut și niște dureri foarte puternice în zona sternului. Atunci doamna doctor s-a gândit să-i repete testul și s-a repozitivat”, a povestit mama.

Marinela Militaru urmează să se vaccineze, însă fiul ei, Mihai, internat acum la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală, nu va putea, deoarece corpul lui nu se apară de boală și nu produce anticorpi. 

La Spitalul „Victor Gomoiu” au fost tratați, de la începutul epidemiei și până în prezent, aproximativ 50 de copii cu COVID-19 și alți 50 cu sindrom post-COVID.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel