Copil român din Italia, găsit mort de fratele său lângă computer 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un copil român din Italia a fost găsit mort lângă computer de fratele său mai mic. 

Se crede că acesta a fost victima unei provocări care prinde tot mai mult printre adolescenții de pe internet, denumită BlackoutChallange. Practic, urmăritorii încearcă să doboare recorduri la ținut respirația, iar alții ajung să facă lucruri și mai periculoase, de pildă să se sugrume cu cureaua. 

Acest lucru se pare că s-a întâmplat și în familia de români stabilită de mult timp în Abruzzo. 

Elevul, fiu de părinți români (tată muncitor, mamă casnică, perfect integrați în comunitatea locală), deși s-a născut în Italia, se află în dormitorul său, în timp ce cei trei frați mai mici și părinții săi sunt în sufragerie uitându-se la televizor.

Cum s-a întâmplat totul

 

Fratele său de 12 ani, care împarte camera cu el, intră și îl vede pe Antonio(nume fictiv, dat de presa italiană) fără viață, cu cureaua strânsă de gât: fratele mai mic se sperie și începe să țipe. La rândul lor tatăl și mama alertează serviciile de urgență. Imediat ce au sosit paramedicii, au încercat în toate modurile să-l resusciteze pe băiat, operațiune care a durat aproximativ patruzeci de minute, dar din păcate toate eforturile au fost în zadar.

Medicul legist nu a găsit urme de violență pe cadavru. Din acest motiv, gestul a fost catalogat drept voluntar.

Procuratura din Teramo a deschis o anchetă pentru a vedea cum a ajuns băiatul de naționalitate română să participe la o astfel de provocare periculoasă. Dacă există persoane care i-ar fi cerut acest lucru, s-ar putea alege cu dosare penale și închisoare

Procurorul Francesca Zani va decide marți dacă se va efectua o autopsie sau returnează cadavrul familiei pentru înmormântare. În cele din urmă, magistratul a mai dispus sechestrarea tuturor calculatoarelor și telefoanelor mobile din casă și a desemnat un tehnician care să examineze echipamentele informatice.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel