Copiii atârnați de mașină, plimbați de o șoferiță de 20 de ani. Tânăra româncă a fost amendată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
copii atarnati de masina suceava
copii atarnati de masina suceava

Un șofer inconștient și-a umplut mașina de elevi, unii dintre ei în afara autoturismului, și a plecat să-i ducă acasă. Evenimentul a avut loc în comuna Zvoriștea, județul Suceava.

La scurt timp, pe facebook au apărut și poze cu isprava șoferului. Imaginile au fost postate cu următorul comentariu: ”Astăzi, în jurul orei 13.00, Zvoriștea (Buda). Domnul șofer a umplut mașina cu copii din fața școlii, inclusiv 4 atârnați de mașină, conducând cu 60 km/ora chiar peste... Cât de inconștient poate fi..?!”

”În urma apariției în spațiul public a unor fotografii care prezentau un autoturism care transporta pe barele metalice situate pe părțile laterale ale caroseriei 4 minori, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări în regim de urgență stabilind că mașina a fost condusa pe raza comunei Zvoriștea de către o femeie de 20 de ani, din localitate. Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți 4 minori. Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor 4 minori să coboare”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, citat de monitorulsv.ro. 

Femeia care a condus mașina a fost audiată, ca și părinții minorilor implicați, iar la final s-au dat și sancțiuni. ”Părinții copiilor au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament, iar șoferița de 20 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.160 lei pentru încălcarea legislației rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei, art. 148 din OUG 195/2002 republicată. Totodată, se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmând a fi atrasă răspunderea contravențională sau penală, în funcție de rezultatele cercetărilor”, a mai transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel