Convoi de ambulanțe în Italia. Scenariul de groază se repetă: Zeci de bătrâni cu COVID transportați la spitale

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O imagine cu o coloană de ambulanțe din Sambuca din Sicilia i-a făcut pe toți să își reamintească de situația din Bergamo, din primăvara acestui an. Vehiculele de salvare traversează regiunea pustie, care a devenit o zonă roșie, pentru a aduce bătrânii în centrele Covid. 

 

O fotografie care a surprins un convoi de ambulanțe care traversează orașul Sambuca din Sicilia, în creierii noapții, mergând cu lgirofarurile aprinse, a reînviat memoria italienilor. Ambulanțele mergeau să  preia vârstnicii, pacienți ai unei case de îngrijire bătrâni, unde coronavirusul a făcut deja patru victimele din câteva zile. 

Scenariul s-a repetat, amintind de imaginile similare de la  Bergamo, din Primvară, când astfel de tragedii s-au petrecut pentru prima dată. În câteva săptămâni, municipalitatea  Sambuca a trecut de la Covid-free la o zonă roșie. 

Citește și: Imagini dezolante la Spitalul Judeţean Suceava. Zeci de dricuri aşteaptă să preia pacienţii decedaţi

Unul dintre cele mai frumoase sate din Italia, care în câteva săptămâni a trecut de la 0 cazuri de Covid la „ zona roșie, a fost brăzdat noaptea trecută de astfel de convoaie de ambulanțe. Agrigentonotizie scrie că orașul este blindat cu poliție peste tot, în timp ce primarul Leo Ciaccio a lansat un semnalde alarmă: „Există riscul de a pierde toți vârstnicii aflați în căminul de bătrâni. 31 sunt afectați de Covid-19 plus alți 14 operatori de spitale infectați. Avem nevoie de asistență imediată, cer transferul imediat al tuturor din casa de bătrâni într-un centru Covid”, potrivit Today.it.

Sambuca di Sicilia este zonă roșie până pe 7 noiembrie: circulația este interzisă, pe jos sau prin orice mijloace publice sau private, în zona municipală, cu excepția nevoilor de muncă, a situațiilor de necesitate și a motivelor de sănătate, dar și cumpărarea sau consumul de alimente și achiziționarea de produse de bază (o dată pe zi). Principalul mod de lucru va fi munca la distanță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel