Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru românii care se opun ajutorării Ucrainei: „Vreți ca ruşii să vină la voi?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru românii care se opun ajutorării Ucrainei: „Vreți ca ruşii să vină la voi?”
Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru românii care se opun ajutorării Ucrainei: „Vreți ca ruşii să vină la voi?”

Mykhailo Podolyak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, a explicat, într-un interviu acordat Hotnews, care sunt, în opinia sa, argumentele pentru care europenii şi, implicit românii, ar trebui să susţină în continuare Ucraina.

El are şi un mesaj foarte dur pentru românii care se opun sprijinirii Ucrainei.

„Noi încercăm să explicăm natura acestui conflict, a acestui război. Vreau să transmit celor 25% din populaţia din României (n.r- care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteţi de acord ca ruşii să vină la voi şi să taie copiii voştri? Dacă nu sunteţi de acord să ajutaţi acum Ucraina şi nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, ruşii vor intra în Moldova şi pe urmă vor intra şi în România şi este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europă”, a transmis Podolyak în interviul acordat Hotnews.

„Noi acum spunem foarte tranşant că, fie ne întoarcem la ordine, fie Europa nu va exista în general, iar voi trebuie să faceţi o alegere”, a conchis el.

 

Mykhailo Podolyak: „Atitudinea României față de Ucraina, perfectă”

 

Cum vedeți în acest moment relația dintre Ucraina și România?

„Dacă este vorba despre părerea mea personală, eu aș caracteriza atitudinea României față de Ucrainei ca fiind perfectă. Guvernul României înțelege foarte clar esența acestui război și care sunt riscurile dacă acest război nu se va termina.

România a susținut Ucraina și a inițiat și inițiază mai multe discuții sau mai multe proiecte importante. De asemenea, a devenit pentru noi, pentru Ucraina, un hub de transport și de logistică foarte important. Cu siguranță, o să avem mai multe întrebări care vor trebui discutate în cadrul relațiilor bilaterale. Avem relații bazate pe încredere și sunt convins că ne vom înțelege pe toate punctele aflate în discuție”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel