Fost consilier al ministrului Transporturilor, în control judiciar

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un fost consilier al ministrului Transporturilor a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de influenţă şi instigare la spălare de bani.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au făcut ancheta împreună cu OLAF şi Eurojust, o acuză pe Szechely Mihaela Vasilica, consilier al ministrului Transporturilor în perioada 10 iulie 2012 – 21 decembrie 2012, de acte grave de corupție.

Procurorii susțin că ar fi vorba despre comisioane de peste 2 milioane de euro pentru deblocarea unor plăţi datorate de stat unei companii pentru pentru lucrări de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

„Prezenta cauză are ca obiect împrejurările şi destinaţia unor comisioane de peste 2 milioane de euro încasate în schimbul deblocării unor plăţi datorate de stat unei companii pentru lucrări de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. Lucrările de reabilitare fuseseră efectuate pe tronsoane de cale ferată de pe ruta Bucureşti – Constanţa, fiind finanţate în proporţie de 75 % din fonduri europene şi 25 % din bugetul de stat. În contul lucrărilor efectuate, compania constructoare avea de încasat de la statul român, prin intermediul beneficiarului lucrărilor CFR (Compania de Căi Ferate), suma de 15 milioane euro, plăţi restante la nivelul lunii mai 2012”, spune DNA, într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel