Congresul extraordinar al PNL pentru alegerea noului preşedinte a început; Ciucă - singurul candidat (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Congresul extraordinar al PNL în care este ales noul preşedinte al formaţiunii, funcţie pentru care candidează doar Nicolae Ciucă, a început, duminică, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a anunţat că la reuniune şi-au înregistrat prezenţa 1.003 delegaţi.

Sper ca PNL să-și găsească echilibrul, nu suntem într-o situație simplă, dar am convingerea că vom putea să regăsim o direcție, a spus, duminică, Nicolae Ciucă, îniante de începerea Congresul PNL.

„Sper ca prin acest demers pe care l-am asumat, PNL să-și găsească echilibrul, nu suntem într-o situație simplă, dar am convingerea că vom putea să regăsim o direcție. Trăim într-o situație geopolitică deosebit de gravă, iar pentru noi cel mai important obiectiv este să guvernăm țara”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta crede că românii așteaptă de la guvernanți „soluții, măsuri, să fie protejați”, „fără gâlceavă și toate aceste discordii care apar în spațiul public”.

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus, miercuri, candidatura pentru funcția de președinte al PNL cu moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”.

Congresul extraordinar al PNL pentru alegerea noului preşedinte a început; Ciucă - singurul candidat



Ciucă şi-a depus candidatura la şefia PNL miercuri, în ultima zi în care era posibil acest lucru.

Cu o zi înainte, marţi, Biroul Executiv al liberalilor a stabilit o derogare de la statutul partidului în ceea ce priveşte vechimea, astfel încât Nicolae Ciucă să poată candida la funcţia de preşedinte. Statutul PNL prevede că orice membru al partidului poate candida la funcţia de preşedinte dacă are o vechime de cel puţin 5 ani. Ciucă s-a înscris în partid în octombrie 2020.

Sâmbăta trecută, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL, după ce mai mulţi lideri liberali i-au solicitat acest lucru. Şi Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de secretar general al partidului.

În acest context, prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a devenit preşedinte interimar al PNL, iar prim-vicepreşedintele Lucian Bode - secretar general interimar. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel