Congres PSD. Social democrații își aleg noua conducere. LIVE text

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Social-democraţii îşi aleg noua conducere, sâmbătă, de la ora 11. Delegaţii care participă la Congresul PSD vor decide prin vot preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al PSD. Congresul PSD are loc la Sala Palatului şi începe la ora 11.00. STIRIDIASPORA va transmite LIVE Congresul PSD și va prezenta principalele discursuri ale celor care candidează, precum şi rezultatul votului.

UPDATE/Live text

LIVE TEXT:

Discursurile celor care candidează pentru funcţia de secretar general PSD:

Codrin Ştefănescu:

- Am fost 7 ani secretar general şi secretar general adjunct. Nu mi-am făcut pliante, pentru că ştiţi cine sunt.

- O să vorbesc despre curaj şi loialitate. Nu pot să uit că în România s-au produs abuzuri inimaginabile. Cum pot să uit că un întreg partid a fost vânat ani de zile. De aceea am fost alături de Adrian Năstase când nu a mai fost nimeni. Alături de tine Olguţa Vasilescu, de Mircea şi Vlad Cosma, de întreaga Prahova, alături de liderul nostru aflat după gratii. Astăzi, Liviu Dragnea este pur şi simplu deţinut politic. 


Felix Stroe

-Alegerile europarlamentare au fost deturnate de un imens zgomot de fond provocat de mercenari internauți (…) Nu m-a gândit că otrava picurată în mințile românilor pe inernet poate avea efecte atât de grave.

Rodica Nassar:

- Suntem aici, acum, nu pentru că ne-am dorit-o, ci pentru că nu avem încotro. Am fost şi suntem cel mai mare partid al ţării. PSD a adus mai multă bunăstare oamenilor şi mai multă dezvoltare ţării.

Mihai Fifor: 

- Noi nu ne uităm liderii. Nu cred că e cineva în această sală care l-au uitat pe Liviu Dragnea. Nu cred că e cineva care l-a uitat pe Adrian Năstase.

- Am sentimentul că oamenii ne-au arătat că trebuie să facem ceva şi să schimbăm ceva în discursul nostru.

- E momentul de prag pe care îl trece PSD. Trebuie să vorbim despre onestitate, să învăţăm să redevenim buni colegi.

- E onorant să mă aflu în faţa dvs şi să vă vorbesc despre echipă. Despre asta e PSD: despre echipă. 


Urmează discursurile pentru candidaţii pentru funcţia de preşedinte executiv

Eugen Teodorovici: 

- O felicit pe Olguţa Vasilescu că a dus legile salarizării şi pensiilor, legi pe care şi le-a asumat.

- Astăzi suntem foarte vocali, ceea ce este bine, mă bucur că foarte mulţi lideri devin tot mai încrezători în partid. E o şansă pentru partid să aibă un preşedinte care să unească.

- Întotdeauna sprijinul e la Ministerul de Finanţe. Ce vor miniştrii e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă.

- Am luat câteva hârtii cu mine. Din suflet, voiam să spun că le-am luat pentru a mă simţi mai sigur. 


-Liviu Pleşoianu: 

- Am fost tentat să vin într-o cămaşă albă, aşa cum m-am urcat pe scenă la marele miting împotriva abuzurilor. Dar m-am hotărât să vin în cămaşă neagră, pentru că vreau să vă povestesc un film horror.

-Azi stau în picioare în fața dvs, aleg să nu tac

-Sentința de condamnare a lui Dragnea nu a fost întâmplător fixată la o zi după alegeri. Faptul că a fost fixată atunci înseamnă miză electorală și trofeu electoral

 

Vorbește Şerban Nicolae: Nu sunt alegeri obişnuite. Alegerile de azi prives următorii cinci ani. Ne croim azi un drum de unitate. Eu nu vin cu discurs scris, pentru că ceea ce spun e în sufletul meu. Prea mult am acceptat etichete, insulte. 

-Vorbește Ecaterina Andronescu, candidat pentru funcția de președinte PSD 

- Viorica Dăncilă: Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu mai e forţat să fugă, să abandoneze, să-şi piardă speranţa. Credem în şase egale. Distanţa dintre rural şi urban, dintre clădire de birouri şi fabrică, dintre centru şi periferie, trebuie să fie scurtată acum. Susţinem progresul. Să nu ne temem de schimbare. (...) Trebuie să dovedem că ştim ce Europă ne dorim: una socială, deschisă şi cinstită pentru cetăţeni.

- Dăncilă:Am încredere că nu ne vom mai lăsa atraşi în teme false. Mă refer la domeniul justiţiei. Să fiu bine înţeleasă, discuţia despre abuzurile din justiţie era necesară. Vreau ca această luptă cu abuzurile să nu mai pară o luptă pentru politicieni. Ci pentru a-i apăra pe cetăţeni; cetăţeanul obişnuit e cel mai vulnerabil în faţa abuzurilor. Nu trebuie să ne mai izolăm în plan extern, să dăm impresia că vrem să modificăm legea pentru cine ştie ce interese ascunse. Trebuie să dovedim că am înţeles votul de la referendum. Guvernul nu va emite nicio OUG pe justiţie. Orice modificare trebuie să se facă printr-o dezbatere transparentă. 

- Dăncilă:Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere. Fiecare proiect va fi atent monitorizat de un departament aflat sub coordonarea primului-ministru. Cine nu respectă termenele, pleacă acasă fără excepţie. 

- Dăncilă:Am deblocat fondurile europene. Când am preluat guvernarea de la tehnocraţia absorbţia era zero. Astăzi am adus-o aproape de media europeană. Aceşti bani europeni au intrat în economie. S-au creat locuri de muncă şi s-au plătit mai mulţi bani către bugetul de stat.

- Dăncilă:Viziunea mea e aceea că dezvoltarea comunităţilor locale se poate face prin descentralizare şi investiţii. Acesta e scopul pentru care am depus eforturile pentru ca administraţia să beneficieze de un cadrul legislativ unitar, prin Codul administrativ.

-Dăncilă: Am finanţat şi finanţăm toate localităţile României să se dezvolte în acelaşi ritm prin PNDL. Construim împreună şcoli, grădiniţe, drumuri.

-Dăncilă: Am finanţat şi finanţăm toate localităţile României să se dezvolte în acelaşi ritm prin PNDL. Construim împreună şcoli, grădiniţe, drumuri. 

- Dăncilă: Am readus România printre statele cu cea mai puternică creştere economică.

-Dăncilă: Este PSD soluţia cea mai bună pentru guvernarea României? Răspunsul este, cu siguranţă, da. Iar sprijinul şi susţinerea dvs îmi dau puterea să merg mai departe. Sunt mândră că sunt social-democrată şi sunt onorată că m-ai învestit cu responsabilitarea guvernării.

-Dăncilă: E timpul ca PSD să demonstreze că are forţa să răspundă corect aşteptărilor din societate. Vom avea dezbateri de substanţă, constructive, transparente. 

- Dăncilă: E timpul ca PSD să demonstreze că are forţa să răspundă corect aşteptărilor din societate. Vom avea dezbateri de substanţă, constructive, transparente.  

- Dăncilă: Salut prezenţa jurnaliştilor, a medicilor, a agricultorilor, ai reprezentanţilor sindicatelor şi revoluţionarilor, a mediului de afaceri, mediului diplomatic şi a societăţii civile.

- Dăncilă: Îmi întăreşte convingerea că suntem un partid puternic. 

- Viorica Dăncilă a urcat pe scenă și ține un discurs.

- Călin Popescu Tăriceanu se adresează celor prezenţi în sală. 

-Presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, anunță înscrisrea pe lista pentru candidați pentru președinte executiv a lui Orlando Eugen Teodorovici.

- Mihai Fifor: Este aşa cum ştiţi, cel mai important eveniment politic al partidului nostru. Se simte o tensiune mare, ceea ce arată că vom avea o competiţie vie, democratică. (...) Vă asigur că astăzi nu va fi o luptă, ci o competiţie. În final vom fi cu toţii în aceeaşi echipă: echipa PSD.

-Mihai Fifor îi anunță pe invitați: Tăriceanu, Pop (PER) și Aurelian Pavelescu (PNȚCD).

- Moment artistic cu un copil îmbrăcat în costum popular care a cântat imnul României și un cântec de jale numit ”Nu plânge Românie”.

- Dăncilă și-a făcut intrarea pe piesa celor de la Right Said Fred - Stand up (for the champions)

-Viorica Dăncilă se îmbrățișează cu colegii din sală. Ea este încadrată de Fifor și Rodica Nassar.

- Viorica Dăncilă face baie de mulțimi la intrarea în sală

- Congresul PSD a început. Viorica Dăncilă alături de liderii partidului a intrat în sală, se îmbrățișează cu delegații

- Şerban Nicolae: "Am toate șansele care pot beneficia în urma celor 30 de ani de activitate. Colegii mă cunosc, am avantajul că, nu față de ceilalți, avantaj în general în astfel de candidatură că sunt între colegi. Mă cunosc, știu ce pot , știu ce am făcut până acum, știu ceea ce aș putea să fac, nu am de ce să am emoții, mai degrabă e emoția revederii multora dintre ei, ne întâlnim poate prea rar decât ar trebui. (...) Doamna Dăncilă e prim ministru de un an și cinci luni deja, nu cred că s-a pus problema că ar fi un criteriu sau o perspectivă să punem pe cineva prim ministru pentru a deveni președintele partidului. Din punctul meu de vedere ar trebui separate lucrurile și să fac distincția între activitatea guvernamentală, activitatea parlamentară și activitatea de partid"

- Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, participă în calitate de invitat, la Congresul PSD.

- Antena 3 anunţă că Eugen Teodorovici şi-a reînscris candidatura la Congresul PSD.

- Liviu Pleşoianu: "Nu am făcut niciun fel de efort pentru a discuta cu vreo organizaţie. Am venit să transmit un mesaj. Nu mi-am schimbat discursul. Astăzi la Congres vorbesc doar candidaţii şi aceasta era singura modalitate de a putea vorbi. Nu iau în calcul o retragere din cursă".

- Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor - Ne schimbăm între noi.

- Ecaterina Andronescu a ajuns la Sala Palatului. Ministrul Educaţiei a declarat că merge până la capăt, chiar dacă prima şansă o are Viorica Dăncilă. "Emoțiile sunt firești în viața oricărui om. Da, este (favorizată Viorica Dăncilă de alegerile într-un singur tur -n.r.), dar ne batem până la capăt. Am exprimat o opțiune și cred că trebuie să fiu un om serios până la capăt, să-mi duc această promisiune. Colegii mei mă știu de atâția ani încât nu am nevoie să-i conving suplimentar", a declarat Ecaterina Andronescu.

- Viorica Dăncilă a sosit la Sala Palatului. "Nu am emoţii, am încredere în colegii mei", a declarat Viorica Dăncilă.

Congresul PSD are loc la Sala Palatului şi începe la ora 11.00. STIRIDIASPORA va transmite LIVE Congresul PSD și va prezenta principalele discursuri ale celor care candidează, precum şi rezultatul votului.

CEx-ul PSD a validat vineri candidaturile la funcţiile de conducere ale partidului și a stabilit modul de desfăşurare a congresului PSD, dar şi modificările la statut. 

"Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului", a declarat  Viorica Dăncilă, la finalul CExN.

Cine candidează pentru șefia PSD


Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. La funcţia de preşedinte executiv s-au înscris  Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota. Eugen Teodorovici și-a retras cndidatura.

Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe. Ca și Teodorovici, Marius Dunca s-a retras.

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel