CONCERT de Crăciun al corului Arpeggio & Roua la ROMA. Intrarea GRATUITĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Aasociația culturală ARPRO în colaborare cu Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun organizează, în data de 13 decembrie, concertul extraordinar de Crăciun al corului Arpeggio & Roua cu patronajele Ambasadei României în Italia și al Accademiei di Romania din Roma. 

Concertul se va desfășura în biserica Santa Maria in Portico in Campitelli din centrul Romei. Este dedicat Centenarului Marii Uniri și va celebra vechea tradiție românească a colindatului din casă în casă.

Prima parte a evenimentului va fi o călătorie într-o eră în care colindatul avea reguli stricte și de neîncălcat: corul Arpeggio & Roua va prezenta colinde arhaice adunate în sate din Moldova și Basarabia, printre care colindul omului bătrân, și colindul cerbului, al doilea fiind cântat doar de către fetele satului.

Tranziția de la cântul arhaic la cel modern o va face duetul Bianca & Folco, care cu o voce și o chitară vor readuce publicului un repertoriu cunoscut de toate generațiile de români.

La final, Arpeggio & Roua va interpreta colinde corale din tradiția românească și internațională.

Scopul evenimentului este celebrarea Crăciunului, parcurgând peste o sută de ani de tradiție si difuzarea acesteia în comunitatea de români cea mai mare din străinătate. Cu acest prilej se vor pune în evidență nu doar caracterul exclusiv al tradiției românești de Crăciun, ci și punctele comune dintre obiceiurile străvechi italiene și românești.
Ca de obicei, activitățile semnate Arpeggio & Roua au ca obiectiv principal crearea unei armonii între membrii corului și cei care îi ascultă.

Intrarea este gratuită.

ARPRO este o asociație culturală din Ardea (Roma) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc. Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu patru ani corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o răspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, ”Armonie di Natale” în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri ”Sacred Roots Fest” la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent. În noiembrie 2018 a organizat a doua ediție a festivalului coral Roots Fest, dedicat Centenarului Marii Uniri.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel