Comisia Europeană, omagiu adus celor 500.000 de romi, victime ale Holocaustului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Comisia Europeană a adus un omagiu celor 500.000 de romi, care au fost victime ale Holocaustului.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vicepreședinta Executivului, Vera Jourova, și Comisiarul European pentru egalitate, Helena Dalli, au adus un omagiu celor 500.000 de romi uciși de regimul nazist.

„Astăzi, aducem un omagiu sutelor de mii de romi victime ale Holocaustului. Considerăm că este o datorie morală să recunoaștem și să ne amintim de toți cei care au suferit sub regimul nazist: printre acei oameni se aflau romii. Amintirea persecuției lor ne amintește de nevoia de a face față provocărilor cu care se confruntă și astăzi și care sunt prea des trecute cu vederea.

Europa are datoria de a proteja minoritățile sale de rasism și discriminare. Trebuie să înlocuim ura față de romi cu deschiderea și acceptarea, discursul de ură cu toleranța și respectul pentru demnitatea umană și intimidarea cu educația despre Holocaust. Mai presus de toate, trebuie să promovăm diversitatea ca un dar minunat care să facă Europa puternică și rezistentă.

Acesta este motivul pentru care Comisia invită toate statele membre să se alăture angajamentului de a pune capăt rasismului și discriminării, ceea ce afectează minoritățile noastre etnice rome. Solicităm statelor membre să se angajeze într-un nou cadru strategic UE pentru romi, pentru egalitate, incluziune și participare pentru a aduce echitate socială și mai multă egalitate în toate sensurile cuvântului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel