Comisia Europeană, alături de rudele pacienților decedați în incendiul de la Spitalul Constanța: „Gândurile noastre se îndreaptă spre victime şi apropiaţii lor”

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Comisia Europeană, șocată de tragedia de la Spitalul din Constanța
Comisia Europeană, șocată de tragedia de la Spitalul din Constanța

Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a făcut înconjurul lumii. Comisia Europeană a transmis condoleanțe familiilor îndurerate.

Comisia Europeană, prin purtătorul de cuvânt, a transmis condoleanțe rudelor pacienților care au ars de vii în incendiul de la Spitalul din Constanța. Tragedia i-a șocat pe toți liderii europeni, mai ales că statul român se laudă cu absorbția fondurilor europene pentru renovarea și dotarea spitalelor.

"Doresc să transmit condoleanţe, în numele Comisiei Europene, prietenilor şi familiilor victimelor incendiului izbucnit în această dimineaţă la un spital COVID-19 din Constanţa, România. În aceste clipe grele, gândurile noastre se îndreaptă spre victime şi apropiaţii lor", a afirmat Eric Mamer, purtător-şef de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Agerpres.

 

Eroare de comunicare. Șapte pacienți au murit în incendiul de la Spitalul din Constanța

 

Inițial, autoritățile au raportat nouă decese în urma acestui incendiu, apoi au revenit și au spus că sunt șapte pacienți decedați. Oamenii erau internați la secția de terapie intensivă cu forme grave de Covid.

Rudele celor care și-au pierdut viața sunt devastate de durere, iar atitudinea managerului de spital i-a revoltat. Potrivit acesteia, unitatea medicală ar fi avut toate avizele de securitate la incendiu.

„Îmi cer scuze, mi-e rău. Ce vreți, să mor aici?”, a declarat medicul Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Pacienții care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel