Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean: Nu ştim exact când vom ieşi din această criză, dar ştim cum - împreună

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Nu ştim exact când vom ieşi din această criză, dar ştim cum: împreună. Declarația aparține comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean. 

Transporturile sunt coloana vertebrală a economiei europene și revenirea la un grad normal de mobilitate va însemna cu adevărat începutul ieșirii din criza provocată de coronavirus, a precizat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, într-un mesaj video de Ziua Europei, specificând, în acelaș timp, că, deși nu se știe când UE va ieși din criză, ceea ce se știe cu siguranță este că vom putea acest lucru numai împreună, potrivit Agerpres.

”Solidaritatea nu înseamnă să ne ajutăm punctual unii pe alţii, ci înseamnă să lucrăm împreună. Ne pregătim acum de ieşirea graduală din această criză, iar Comisia Europeană pregăteşte ghiduri care să ne permită să restabilim, sub aceleaşi reguli, serviciile de transport şi conectivitatea. Transporturile sunt coloana vertebrală a economiei europene şi revenirea la un grad normal de mobilitate va însemna cu adevărat începerea ieşirii din criză. De la automobilele personale, la autobuzele urbane, de la vapoarele pentru marfă, la trenurile de mare viteză, toate mjloacele de transport contribuie la o piaţă comună prosperă. Nu ştim exact când vom ieşi din această criză, dar ştim cum: împreună”, a subliniat comisarul european pentru Transporturi.

”Astăzi sărbătorim Ziua Europei şi vorbim despre solidaritate. Un cuvânt folosit în nenumărate contexte, uneori poate chiar prea mult în această perioadă de criză. Solidaritatea o cer instituţiile europene, ţările, cetăţenii. Unii acuză lipsa ei, alţii sunt preocupaţi de excesul ei, unii o văd ca pe un hashtag pe Twitter, alţii ca pe un slogan politic. Pentru mine, din poziţia de comisar european pentru transporturi, solidaritatea e ceva foarte concret, însă nu banal, deşi e un exerciţiu zilnic, cu operaţiuni precise, care ne conduc către scopurile noastre comune”, a declarat Adina Vălean într-un mesaj video transmis în cadrul unei conferinţe online organizate sâmbătă de Biroul Parlamentului European în România şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, la care au participat eurodeputaţi din toate grupurile politice şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Oficialul european a calificat în același timp criza COVID-19 ca fiind ”ea mai severă criză a mobilităţii din timpurile moderne. Ea a început cu o serie de măsuri unilaterale luate de statele membre ale UE, cu închideri de frontiere şi răspunsuri necoordonate. Statele au încercat să-şi protejeze cetăţenii printr-un răspuns rapid la o pandemie despre care ştim foarte puţine lucruri”, a adăugat comisarul european pentru transporturi, precizând că foarte repede s-a văzut cum arată ”Europa graniţelor închise, Europa măsurilor unilaterale”, și anume ”cozi imense la pfrontiere, cetățeni în imposibilitatea de a reveni acasă, mărfuri esențiale care nu mai ajungeau la beneficiarii lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel