Comisarii Gărzii de Mediu, atacați cu furcile la Sintești, pentru că au întrerupt arderile ilegale

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Comisari de mediu, atacați cu furci. Ministrul Tánczos Barna - Pentru așa ceva nu trebuie să existe clemență. Sursa - Ministerul Mediului
Comisari de mediu, atacați cu furci. Ministrul Tánczos Barna - Pentru așa ceva nu trebuie să existe clemență. Sursa - Ministerul Mediului

 Mai mulți comisari de mediu au fost atacați cu furci, sâmbătă, de către indivizi surprinși că ardeau ilegal deșeuri în Ilfov.

 

Două persoane au fost reținute sâmbătă seara pentru audieri în localitatea Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU, care a vizat arderile ilegale de deșeuri de lângă Capitală, anunță Ministerul Mediului.

„În cadrul intervenției, comisarii de mediu au fost atacați cu furci și alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deșeuri, însă intervenția promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptașii fiind imediat imobilizați și reținuți. Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor”, arată sursa citată.

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, declară ministrul Tánczos Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel