Camion, încărcat cu zeci de tone de deșeuri din hârtie, oprit la intrarea în România

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Sursă foto: Poliția de Frontieră
Sursă foto: Poliția de Frontieră

Poliţiștii de frontieră au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, nereguli privind transferul a peste 22 de tone deșeuri din hârtie, care aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, nereguli privind transferul a peste 22 de tone deșeuri din hârtie, care aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 17.11.2021, în jurul orei 09.30, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier. Acesta era condus de către un cetățean român, în vârstă de 34 de ani. Bărbatul transporta, potrivit documentelor de însoțire a mărfii, pe care românul le-a prezentat, deșeuri din hârtie.

 

În mijlocul de transport se aflau aproape 23.000 de kilograme deșeuri din hârtie

 

Astfel, politiștii de frontieră informează că există suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, realizat de românul în vârstă de 34 de ani. Ca urmare a acestei suspiciuni, polițiștii au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 22.980 de kilograme deșeuri din hârtie, încărcate din Bulgaria și care aveau ca destinație o societate comercială din țara noastre.

În cele din urmă, polițiștii nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deșeurile fiind returnate societății expeditoare, informează Poliția de Frontieră.

 

Două autocamioane, sosite din Turcia cu tone de deșeuri, componente de utilaje agricole, oprite în Portul Constanța

 

O descoperire asemănătoare a fost făcută și ieri, de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, inspectori vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat două autocamioane încărcate cu deșeuri (piese și dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

În data de 15.11.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000  kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, autocamioanele părăsind teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel