Codrin Ștefănescu, dezvăluiri din culisele „epocii Dragnea“. Cum a ajuns Grindeanu premier: „Neam de neamul meu nu credea asta“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Codrin Ștefănescu i-a acordat un interviu în exclusivitate Ancăi Alexandrescu, la Realitatea Plus. El a făcut câteva dezvăluiri despre cum a fost numit Grindeanu premier și liniile de urmat, trasate de Dragnea și de PSD.

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „epoca Dragnea“ și un apropiat al acestuia, a vorbit, într-un interviu acordat Ancăi Alexandrescu - fosta consilieră a lui Dragnea, despre culisele numirii lui Sorin Grindeanu ca premier al României.

„Grindeanu a fost dat pe spate de propunere. 'Neam de neamul meu nu credea vreodată că o sa ajung, vreodată, ceva. Inclusiv președinte de consiliu Județean m-ai pus tot matale (n.r. Liviu Dragnea) și partidul... Acum îmi dai marea însărcinare să conduc guvernul...'

I s-a spus: când conduci Guvernul - i-a spus Dragnea - trebuie să ții cont că noi în fața electoratului am venit cu un program. Pe lânga chestiile economice, aici sunt câteva chestii importante legate de drepturi și libertăți, de drepturile cetățenilor, de lipsa abuzurilor....fiecare instituție în matca ei, ca omul să se simtă în România bine, să nu mai avem zeci de mii de cazuri de oameni de afaceri, medici, profesori, chirurgi și așa mai departe hărțuiți... Vei ține aceasta linie? 'Daaa', a spus Grindeanu. Odată ajuns la Guvern, când nu a mai ținut această linie, partidul i-a cerut să plece“, a povestit Codrin Ștefănescu din culisele numiri lui Grindeanu.

El a mai sus că atunci când PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, nu a fost decât moțiune împotriva unui singur om, care refuza să plece.

„Grindeanu s-a baricadat în guvern tot cu Ponta. Toți miniștrii și-au dat demisia ca el să înțeleagă că nu l-au pus acolo mama și tatăl lui, l-au pus Dragnea și partidul în funcție și partidul îi cerea lui Dragnea acum ca el să plece din funcție. Dar el s-a baricadat în guvern. Atunci am făcut moțiune, nu împotriva guvernului, că guvernul își dăduse demisia, ci împotriva unui singur om care s-a baricadat în Guvern și care deținea, prin eforturile lui Dragnea și al partidului, funcția de prim-ministru“, a declarat Codrin Ștefănescu la Realitatea Plus.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel