Codin Maticiuc, experiență de groază cu Wizz Air: „Cum să stau liniștit într-un avion ucrainean pe timp de război cu rușii??”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Codin Maticiuc, experiență de groază cu Wizz Air: „Cum să stau liniștit într-un avion ucrainean pe timp de război cu rușii??”
Codin Maticiuc, experiență de groază cu Wizz Air: „Cum să stau liniștit într-un avion ucrainean pe timp de război cu rușii??”

Codin Maticiuc a fost protagonistul unui scandal de proporții cu compania aeriană Wizz Air, după o călătorie plină de peripeții către și dinspre Lisabona. Ce a început ca o simplă călătorie de afaceri s-a transformat rapid într-o experiență de coșmar.

Codin Maticiuc a relatat că, deși călătoria sa către Lisabona cu Wizz Air a fost, de asemenea, marcată de micie evenimente problematice, adevăratele necazuri au început la întoarcerea sa. Compania aeriană nu a putut oferi o aeronavă pentru zborul de întoarcere, fiind nevoită să închirieze una de la o altă companie, SkyUp din Ucraina. Această schimbare neașteptată a ridicat semne de întrebare și a generat anxietate în contextul conflictului militar dintre Ucraina și Rusia.

„Săptămâna trecută am zburat pana la Lisabona. Am avut treabă undeva la o oră de capitala Portugaliei, am cumpărat niște ferme. Nu despre asta vreau sa vă vorbesc însă. Două, am luat, destul de mari. Zbor direct către Lisabona nu avem decât cu Wizz Air. Câteva milioane am dat dar chiar nu vreau sa vorbesc despre asta.

La dus a fost cum a fost, am zburat aproape 5 ore neîntrerupt în niște scaune care nu se lasă pe spate nici zece grade ca să intre mai multe locuri în același avion. La drumul de întors însă Wizz Air nu a avut aeronavă și a trebuit să închirieze de la alții ca să-și țină cursa. Când am ajuns la avion altă surpriză, compania de la care luaseră avionul? Una ucraineană, SkyUp. Really?!? Cum să stau liniștit într-un avion ucrainean pe timp de război cu rușii??”, scrie acesta pe Facebook.

 

„Mi-am strâns centura la maxim”

 

Însă, surprizele nu s-au oprit aici. La bordul aeronavei SkyUp, Maticiuc a fost șocat să descopere sloganul "The power of freedom" și promovarea unui ONG care strângea bani pentru ucraineni, ceea ce a fost interpretat de el ca o încercare de a-și asuma un profil pro-ucrainean în timpul crizei din regiune. Această asociere a stârnit anxietate în rândul pasagerilor, inclusiv a lui Maticiuc.

„Mai mult decât atât: pe avion scria mare "The power of freedom" si era menționat la fel de mare și un ONG care strânge bani pentru ucraineni UNITED24. Perfect sa fim dați exemplu și să prindem știrile internaționale. Stați așa că se înrăutățește treaba. Noi aveam locurile 1E, 1F și 1D dar avionul pe partea noastră începea cumva de la rândul 2 așa că am fost relocați la ieșirea de urgență, pe la mijlocul aeronavei.

La instructaj, eu care am stat la geam am fost învățat cum să deschid nenorocita de ușă de urgență în caz de prăbușire. După vreo trei ore de zbor, mari turbulente! Avionul făcea urât, goluri de aer, afară noapte, ce sa mai? Superb! Începuseră să mă treacă toate sudorile, mi-am strâns centura la maxim și strângeam brațele scaunului. Atunci am simțit o mana pe umăr. Era al pasagerului din spate. M-am întors cu o față crispata și am descoperit un domn la fel de îngrozit. Mi-a șoptit: "contăm pe dumneavoastră, domnule!" Nu, nu, nuuuu! Păi ce, mai știam eu ce mi-a zis tipa aia îmbrăcată în portocaliu?!! NUUU! Treci domnle' tu și contez eu pe tine!!!”, mai scrie pe Facebook.

După întoarcerea sa, Codin Maticiuc a făcut publică experiența sa neplăcută pe rețelele de socializare, exprimându-și frustrarea și dezamăgirea față de experiența oferită de Wizz Air. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel