Cod portocaliu zăpadă, viscol și vizibilitate redusă. Care sunt zonele cele mai afectate

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că prima zi de primăvară în 2022 va prezenta temperaturi extrem de schimbătoare și mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. Este dat cod galben de vânt și cod portocaliu de zăpadă.

Marți, 1 martie 2022, vor fi condiții de ceață densă, precipitații sub formă de zăpadă consistentă și vremea se va menține destul de rece pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului. Maxima va oscila între 1 și 8 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 și -2 grade Celsius. 

Se va mai intensifica ș vântul astăzi, fiind dat cod galben pentru Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. În zonele menționate anterior se va resimți în special prima parte a zilei, iar rafalele vor atinge viteze chiar și de peste 90 km/h în zonele montane, unde zăpada va fi viscolită. În zonele de depresiune și câmpie, vântul ar putea atinge chiar și 60 km/h.

 

Cod portocaliu zăpadă, viscol și vizibilitate redusă

 

Meteorologii au emis o avertizare cod galben în intervalul: 28 februarie, ora 10:00 – 1 martie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, iar zonele afectate fiind cele din partea de sud-est a țării.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol”, au anunțat meteorologii.

Bucureștenii vor avea un început de primăvară destul de rece, cu precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. De asemenea, și în capitală se resimte vântul, atingând o putere de peste 55 km/h. Maxima zilei va fi de 4 grade, iar minima va atinge -2 grade.

 

2. Cod portoc... (flow-clark-rj1bycy2l20-unsplash-1.jpg)

 

Care sunt zonele afectate de codul galben de zăpadă viscolită și vânt

 

ANM a anunțat că vremea rece și codul galben de ninsori și vânt va persista în primele zile de primăvară. Astfel, în intervalul 1 martie, ora 10:00 – 3 martie, ora 10:00, se vor înregistra ninsori și intensificări ale vântului. 

Cele mai afectate zone vor fi: Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ilfov și Călărași.

„În intervalul menționat în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă. Până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece”, au anunțat specialiștii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel