Cod portocaliu de furtuni în aproape toată țara

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

ANM anunță un nou cod galben de furtună pentru următoarele zile.

ANM a emis vineri o avertizare de Cod portocaliu de averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină pentru cea mai mare parte a Munteniei și  Dobrogei, sudul Moldovei, nordul Olteniei și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Avertizarea este valabilă în intervalul orar 31 mai, ora 15.00 - 1 iunie, ora 10.00.

Începând de vineri, de la ora 12.00 până sâmbătă, 1 iunie, la ora 10.00, intră în vigoare o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a țării, cu excepția zonei de nord vest.

În zona centrală, de nord și nord-vest, sunt deja în vigoare avertizări hidrologice de cod galben și portocaliu pentru mai multe cursuri de apă până astăzi la ora 16.00.

Ministerul Afacerilor Interne a dispus primele măsuri pentru intervențiile în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea nefavorabilă. Astfel, peste 7.000 de pompieri, polițiști și jandarmi sunt pregătiți să acționeze în sprijinul comunităților în cazul în care situația va impune. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel