Clopot de 300 de kg, furat cu căruţa de la o biserică din judeţul Iaşi. Preot: "L-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Comunitatea din Collegno, Italia refuză construirea unei biserici ortodoxe românești. „Nu o vrem pentru că ar trebui tăiați o sută de copaci din zonă”
Comunitatea din Collegno, Italia refuză construirea unei biserici ortodoxe românești. „Nu o vrem pentru că ar trebui tăiați o sută de copaci din zonă”

Clopotul uriaş al noii bisericii Hlincea din Ciurea, județul Iași, a fost furat. Clopotul care cântărea 300 de kilograme era confecţionat din bronz şi alamă şi avea inscripţionat numele celebrului preot, Iustinian Pârvu. Poliţiştii din Iaşi sunt în alertă.

Deşi valoarea clopotului ar fi de aproximativ 5.000 de euro, valoarea morală este mult mai mare, spune preotul Bogdan Mihalachi.

Pe clopot era inscripţionat numele celebrului preot Iustinian Pârvu şi hramul "Sfinţii Arhanghelului Mihail şi Gavril", exact hramul bisericii care urmează să fie construită în Hlincea. "Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat", spune preotul. 

De asemenea, clopotul era adus de la Mănăstirea "Petru Vodă", însă nu a apucat să îl monteze, pentru că biserica nu are deocamdată clopotniţă şi era aşezat în zona de construcţie, scrie ziaruldeiasi.ro.

 

Clopot de 300 de kg, furat cu căruţa de la o biserică din judeţul Iaşi

 

Poliţiştii caută clopotul prin toate punctele de fier vechi din judeţ, bănuindu-se că urmează să fie topit.

Preotul spune că a greşit că nu dus clopotul în curtea unui localnic, ci l-a lăsat la vedere în şantier, unde nu erau în permanenţă oameni. 

"Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat într-una dintre nopţile 28 februarie spre 1 martie sau 1 spre 2 martie. Sper să clarificăm cu camera video din zonă situaţia, au fost cei de la Poliţie. Mi-au spus că se duc în zonă să vadă cine are căruţă în sat să vadă familiile", a spus preotul Bogdan Mihalachi.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel