Clauze înjositoare pentru muncitorii români care vor să plece în Germania (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Mai multe clauze înjositoare apar în contractele de muncă semnate de românii aflaţi pe aeroportul din Cluj care vor să plece în Germania.

În plus, oamenii au primit contractele când erau în aeroport şi se pregăteau de decolare şi acolo le-au şi semnat. Astfel, potrivit documentului, muncitorii români care vor să plece să lucreze în Germania au termenul de preaviz de numai o zi.

Citește și UPDATE. Cluj. Avioane oprite la sol: Oamenii, întorși din drum. Sute de muncitori români așteptau să plece în Germania

În mod normal, „în Germania, sunt patru săptămâni minim, înainte să te poată da afară”, a spus avocatul Adrian Cuculis, astăzi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

(w670)

O altă clauză pentru care românii au semnat este aceea că angajatorul îi obligă să presteze muncă suplimentară, potrivit informaţiilor Antena 3.

(w670)

 

Angajatorul le poate schimba angajaţilor domeniul de activitate

 

De asemenea, o altă clauză pusă de angajator se referă la faptul că acesta le poate schimba angajaţilor atât domeniul de activitate, cât şi locul de desfăşurare al activităţii.

Citește și Iași. Curse cu muncitori sezonieri, programate să plece către Germania, anulate

„Spre exemplu, dacă acei oameni au plecat să recolteze roşii, ei ar putea să se trezească că sunt mutaţi la activităţi în construcţii”, a exemplificat avocatul.

Citește și Răsturnare de situație la Cluj: Muncitorii români vor pleca totuși spre Germania

Şase avioane care urmau să decoleze de la Cluj pentru a duce români la muncă în străinătate au fost blocate pe aeroport vineri dimineaţă. Pe site-ul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj apar, vineri, şase curse aeriene care urmau să plece sper Baden-Baden și Dusseldorf.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel