Clătite suflate japoneze, super pufoase și foarte, foarte moi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Clătite suflate japoneze, super pufoase și foarte, foarte moi
Clătite suflate japoneze, super pufoase și foarte, foarte moi

Clătite suflate (pancakes souflés) sunt niște clatite japoneze, super pufoase și foarte, foarte moi.

În Japonia, deserturile sunt de obicei foarte pufoase și, când am văzut combinația acestei tendințe cu micul dejun preferat (da, clătite), am fost foarte încântată, așa că, fără alte întrebări, să continuăm cu rețeta.

Ingrediente:

2 ouă

20 ml de lapte

32 g de făină grâu

2 g praf de copt

23 g zahăr

extract de vanilie

unt 

 

Clătite suflate - Mod de preparare

 

Separați albușurile de gălbenușuri. Vom lucra mai întâi cu gălbenușurile, la care adăugăm 3 picături de extract de vanilie și laptele. Apoi, cu ajutorul unui mixer, amestecăm toate ingredientele până se omogenizează.

Acum adăugăm făina și praful de copt și continuăm să amestecăm. Nu uitați să cerneți înainte, astfel încât să nu se formeze bulgări.

Într-un alt recipient începem să batem albușurile, iar când încep să capete o culoare albicioasă, adăugăm zahărul, împărțindu-l în două porții. 

Este timpul să combinați conținutul celor două castroane, acordați o atenție deosebită, deoarece acest pas este foarte important. Mai întâi turnăm 1/3 din albușurile peste aluatul de făină și amestecăm cu un mixer manual. Când amestecul este omogen, adăugați restul de 2/3 din albi și amestecați ușor, cu ajutorul unei spatule și cu mișcări de învăluire.

Ultimul pas este gătitul și trebuie făcut cu cea mai mică căldură posibilă. Punem puțin unt în tigaie, așteptăm să se topească și îl întindem pe toată suprafața. Turnăm aluatul în forme mici.

Lăsați să se gătească 5 minute, cu capacul pus. Apoi le întoarcem și continuăm să gătim încă 5 minute.

Ceea ce urmează este foarte important: când sunt gata, nu le îndepărtați imediat, deoarece șocul de temperatură cu mediul ar putea determina pierderea volumului; în schimb, lăsați-le să se răcească cu capacul pus pentru câteva minute. Avem deja pregătite clătitele noastre japoneze, trebuie doar să le servim, să le însoțim cu toppingurile noastre preferate și să le mâncăm.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel