Ciucă, mesaj după performanță elevilor români la olimpiadă de fizică: "Două obiective majore"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj după succesul obținut de elevii români la olimpiada internațională de fizică. 

Echipa României a obținut la Olimpiada Internațională de Fizică locul 2 la nivel mondial. A fost de departe cea mai bună echipă din Europa. A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți.

Echipa României a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei.

Premierul României, Nicolae Ciucă a transmis astăzi un mesaj: 

"Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa și a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor! Performanța lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul național de matematică, ne arată încă o dată valoarea școlii românești, a dascălilor cu vocație și a elevilor orientați spre excelență, dar și nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educație. Reforma educației, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minți strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaștere, cercetare și inovare," a scris Ciucă pe Facebook.

Ciucă: "România Educată are două obiective majore"

 

Noile legi aflate acum în consultare publică, parte a pachetului România Educată, sunt orientate spre două obiective majore. Pe de o parte, susțin performanța și excelența și, în egală măsură, asigură acces la educației fiecărui copil din România, potrivit abilităților și potențialului fiecăruia. Însă cea mai importantă schimbare pe care o introduce Proiectul de țară ”România Educată” este să pregătească tinerele generații pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice și economiei viitorului. Încurajăm însușirea competențelor digitale și antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea și deprinderea de a învăța continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generație de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaștere a următorilor ani, într-o economie competitivă și o piață a muncii în continuă dinamică," a mai scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel