Ciucă face anunțul oficial: Punctul de pensie va creşte cu 12,5%; sprijin pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei - în două tranşe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat luni seara că în şedinţa Coaliţiei s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu anul viitor şi acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii până la 3.000 de lei în două tranşe. '

În şedinţa Coaliţiei de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele: pentru pensiile pe contributivitate, am decis creşterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin ţintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel: 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 şi 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 şi 3.000 de lei.

Sumele vor fi împărţite în două tranşe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023', a scris Ciucă pe pagina de Facebook.

El a arătat şi că persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi şi anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Ciucă face anunțul oficial: Punctul de pensie va creşte cu 12,5%; sprijin pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei - în două tranşe

 

'Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărţită în două tranşe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta şi din iarna viitoare', a mai scris premierul.

Ciucă a precizat că s-a convenit şi ca alocaţiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflaţiei, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizaţie, iar indemnizaţiile pentru veteranii şi văduvele de război să fie actualizate cu rata inflaţiei, începând din 2018, însemnând o creştere totală de aproximativ 30 de procente.

'Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%', a menţionat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel