Cîțu mulțumește Italiei pentru „gura de oxigen” primită de România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

România a primit, marți seara, 5.200 de doze de anticorpi monoclonali din Italia, iar premierul interimar Florin Cîțu a transmis mulțumiri pentru „gura de oxigen” primită de sistemul medical românesc.

„România a obținut astăzi (marți - n.r.) o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical românesc”, spune Florin Cîțu, după ce 5.200 de doze de anticorpi monoclonali trimiși de Italia au ajuns în România.

Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

„Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene”, precizează Cîțu.

Premierul interimar spune că va Guvernul va continua să facă eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe.

„Italia, mulțumim!”, mai spune Cîțu.

 

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române aduce marți, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN). Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2. Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Tratamentul dezvoltat de Eli Lilly este o combinație de doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab și etesevimab) recomandat pacienților cu coronavirus care nu necesită oxigen, dar prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​concepute în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Fuzionează cu proteina spike și astfel blochează atașarea virusului la celulele umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel