Cîţu: La negocierile cu PSD m-am dat la o parte; chiar am predat şefia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că a făcut tot ceea ce a depins de el pentru a debloca negocierile cu PSD, adăugând că partidul va ieşi mai puternic după aceste discuţii, dar şi-a exprimat regretul că liberalii nu au reuşit să obţină Finanţele, un portofoliu "esenţial" pentru premier.

El a fost întrebat de ziarişti, la Palatul Parlamentului, dacă PNL a ieşit mai slăbit din negocierile cu PSD.

"Nu, va ieşi mai puternic. Asta a fost decizia partidului, am mers în partid cu cele două variante. De fiecare dată, dacă a fost nevoie şi să mă dau la o parte, m-am dat la o parte, chiar am predat şefia negocierilor domnului premier Nicolae Ciucă, toate aceste lucruri le-am făcut pentru a debloca situaţia. Până la urmă, a fost decizia partidului, negocierea a fost condusă de următorul premier.

Mie îmi pare rău că nu avem Finanţele. Eu cred că un premier fără Finanţe va fi o problemă, dar, până la urmă, acesta a fost rezultatul negocierii. Am supus rezultatul negocierii unui vot în PNL, a trecut, mergem mai departe. Eu zic că, după ce se aşază lucrurile, va trebui să tragem linie şi apoi să vedem cum mergem mai departe", a explicat Cîţu, potrivit Agerpres.

Florin Cîțu, votat în funcția de președinte al Senatului

 

Noul preşedinte al Senatului a fost ales, marţi, liderul liberalilor, Florin Cîţu, susţinut de grupurile parlamentare ale PNL, PSD şi UDMR.

Votul a fost secret, cu buletine, fiind înregistrate 82 voturi "pentru", 25 "împotrivă" (USR).

"Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!", a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului.

Anca Dragu (USR), care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi "pentru" şi 82 "împotrivă".

Marcel Ciolacu, ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

 

De cealaltă parte, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marţi, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ.

Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă.

Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.

Conform Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe toată durata legislaturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel