Cîțu, înaintea unei noi runde de negocieri: "Nu putem avea premier fără un program de guvernare"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune, înaintea unei noi runde de negocieri pentru formarea guvernului, că nu are sens să se meargă mai departe dacă nu există înțelegere pe programul de guvernare.

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune, înaintea unei noi runde de negocieri pentru formarea guvernului, că nu are sens să se meargă mai departe dacă nu există înțelegere pe programul de guvernare. Ulterior, declarațiile lui Florin Cîțu au fost întrerupte de co-fondatorul AUR, George Simion, scrie Mediafax. Florin Cîțu a spus, înainte să intre la negocieri, că mandatul este de o majoritate în jurul Partidului Național Liberal și „orice altă modificare” trebuie votată în forurile PNL.

„În primul rând, haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. După aceea putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier dacă nu avem program de guvernare”, afirmă președintele PNL, Florin Cîțu.

 

„Mandatul pe care îl avem acum este foarte clar și nu s-a schimbat”

 

Întrebat dacă PSD ar trebui să dea premierul, Cîțu a răspuns că: „mandatul pe care îl avem acum este foarte clar și nu s-a schimbat”.

Totodată, el a fost întrebat și dacă a spus că este dispus să cedeze funcția de premier ca să primească Ministerul Finanțelor și portofoliul de vicepremier. La această întrebare, liderul liberal a declarat că „nu au nicio legătură”.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a precizat că acesta avea vot pentru un guvern minoritar PNL - UDMR: „în acest moment avem doar o decizie de a forma guvernul în jurul Partidului Național Liberal”.

În cele din urmă, declarațiile lui Cîțu au fost întrerupte de co-fondatorul AUR, George Simion, care a apărut lângă președintele PNL, moment în care acesta a plecat, scrie Mediafax.

 

,,Trebuie să formăm acest guvern. E un compromis major pe care îl face PNL"

 

În urmă cu o zi, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că soluția cea mai bună pentru români, în acest moment, este formarea unui Guvern alături de PSD cât mai repede posibil. Potrivit premierului interimar, partidul pe care îl conduce face „un compromis major” că negociază cu PSD pentru formarea unui parteneriat de guvernare: „Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, dar cei de la USR ne-au închis ușa”.

„Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Facem un compromis deja, suntem în negocieri, în discuții pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Național Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români.

Dacă mergem împreună, o să fie o coaliție de guvernare. Vom vedea care o să fie forma. Până la urmă nu poate nimeni să ia o decizie fără o coaliție. Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, cei de la USR ne-au închis ușa, au avut niște condiții bizare la care nu au renunțat. Suntem în partea cealaltă, e important să avem astăzi, să găsim un guvern pentru România”, a declarat, ieri, Florin Cîțu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel