Cîțu, despre restaurantele deschise pentru cei vaccinați: „Dacă Germania e OK, putem fi și noi OK”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fiecare țară are un mod de a motiva populația să se vaccineze, spune premierul Florin Cîțu despre ridicarea restricţiilor pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

Cîțu a fost întrebat, miercuri, dacă nu este discriminare faptul că restaurantele ar putea fi deschise doar pentru persoanele vaccinate.

„Vineri va fi comitetul interministerial și acestea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și vom vedea și care vor fi, de fapt, soluțiile. Până la urmă există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Am văzut și Germania folosește această metodă, dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem și să fim și noi OK”, a răspuns premierul.

Până la urmă, adaugă prim-ministrul, vaccinarea este singura soluție de a scăpa de pandemie și este normal ca restricțiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează.

Ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht, a anunțat că Germania va ridica mai multe restricţii pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Ministrul s-a referit la obligativitatea unui test negativ la intrarea în magazine sau limitările întâlnirilor private.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel