Circula cu un permis de conducere fals, cumpărat cu 350 de euro, dar a fost prins la frontiera României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un bărbat este anchetat de polițiștii de frontieră din Botoșani după ce a prezentat, la intrarea în țară, un permis de conducere fals, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF), Minodora Racnea.

 

 

Potrivit sursei citate, cetățeanul moldovean în vârstă de 34 de ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stanca pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Cehia. "Bărbatul a rezentat la control mai multe documente, precum și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având imprimată fotografia să, despre care colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitate.

Astfel, în urmă verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauza nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals", a afirmat Racnea.  Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că a obținut permisul în luna aprilie în Cehia, de la un conational ale cărui date de identificare nu le cunoaște, plătind pentru documentul respectiv suma de 350 de euro, deși știa că este fals. Cetățeanul moldovean este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel