Moldovean cercetat penal pentru deţinerea unui permis de conducere fals. Reținut la frontiera României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sursa foto: captură video krone.at
Sursa foto: captură video krone.at

Un bărbat de 40 de ani, din Republica Moldova, este cercetat penal după ce poliţiştii de frontieră au descoperit asupra sa un permis de conducere fals, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea. Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Stânca au descoperit în portofelul acestuia un permis de conducere moldovenesc fals.

Bărbatul s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chişinău, iar, în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanelor.

"Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascuns, într-un portofel ce aparţinea lui B.A., un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, pe acesta fiind imprimată fotografia cetăţeanului moldovean. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, iar pe numele bărbatului nu este emis nici un permis de conducere valabil", a precizat Răcnea. Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în urmă cu mai mult timp, în Rusia, prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind pentru el suma de 50 de euro.

Permisul a fost cumpărat cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit în Rusia, unde a şi folosit documentul o perioadă.  Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel