Cipru. Noi detalii din cazul românului găsit mort. Era îngropat în spatele unei benzinării: Motivul crimei, o căsătorie fictivă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Andrei Popa, dispărut de o lună de zile în Cipru, după ce a fost bătut și jefuit, a fost găsit mort în Larnaca, îngropat în spatele unei benzinării de pe bulevardul Artemis.

Andrei a fost dat dispărut în data de 22 iulie atunci când a plecat de acasă cu alte două persoane, de 25 și, respectiv, 26 de ani. După un timp, românul a sunat un amic căruia i-ar fi povestit că cele două persoane l-au dus într-o zonă necunoscută, l-au bătut și l-au jefuit. Cele două persoane ar fi încercat să-i fure și telefonul mobil care, între timp, a fost dezactivat.

Citește și Cipru. Românul dispărut de o lună de zile a fost găsit mort. Andrei avea doar 33 de ani

Polițiștii ciprioți anunțau atunci că dovezile inițiale indicau faptul că românul a fost răpit de câteva persoane de origine asiatică. Miercuri dimineață, unul dintre bărbații alături care l-au văzut ultima dată pe Andrei a recunoscut că l-a ucis pe român și l-a îngropat într-o zonă ferită, în spatele unei benzinării de pe Artemidos Avenue.

Polițiștii au mers să verifice locația și acolo au descoperit trupul românului dispărut de o lună de zile.

 

Motivul care a stat la baza crimei: o căsătorie fictivă

 

Potrivit primelor informații, motivul care a stat la baza crimei este o căsătorie fictivă. Suspectul s-a căsătorit cu o româncă în anul 2018, care era și iubita lui Andrei. 

După nunta cu suspectul, românul și „soția” au plecat din Cipru, însă autoritățile cipriote au cerut bărbatului indian să prezinte anumite documente împreună cu „soția” sa.

Citește și Cipru. Român, dat dispărut după ce două persoane l-ar fi bătut și jefuit. L-ați văzut pe Andrei?

Suspectul i-ar fi cerut femeii să revină în Cipru, însă ea ar fi cerut 2.000 de euro în acest sens. După ce i-a trimis banii româncei de 26 de ani, femeia a călătorit în Cipru împreună cu Andrei. Victima și suspectul s-au dus în Nicosia pentru a procura documentele de la ambasadă, dar, la întoarcere, s-au certat pentru că Andrei i-ar fi cerut mai mulți bani.

Suspectul a spus polițiștilor că la un moment dat în apropiere de Oroklini a oprit mașina și l-a bătut pe Andrei. L-a aruncat apoi acolo și s-a dus în apartamentul în care stătea femeia, spunându-i că românul se va întoarce mai târziu.

Seara, suspectul s-a întors în locația în care îl abandonase pe Andrei și a aflat că era mort, relatează cyprus-mail.com.

 

StiriDiaspora.ro a relatat despre căsătoriile fictive din Cipru dintre românce și cetățeni din afara UE

 

ȘtiriDiaspora.ro a relatat în iulie faptul că mai multe românce sunt implicate în căsătorii fictive pentru a se mărita cu bărbați din afara Uniunii Europene pentru ca aceștia să devină în mod oficial cetățeni ai UE. 

Citește și Cipru. 11 românce încătușate pe un aeroport: Urmau să fie implicate în căsătorii fictive (VIDEO)

Femeile care se implică în astfel de „afaceri” ar putea obține până la 10.000 de euro, deși o parte din suma respectivă ar urma să fie revendicată de intermediara sau intermediarul afacerii. Contractul încheiat între părți prevede ca mariajul să dureze cel puțin doi ani, iar femeia să fie disponibilă de fiecare dată când autoritățile verifică veridicitatea mariajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel