Cipru intră într-un amplu lockdown. Magazinele, restaurantele, bisericile se închid. Restricții de circulație

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
cipru_covid
cipru_covid

O țară a intrat, vineri, în cea de-a doua perioadă de izolare a anului pentru a opri creşterea numărului de cazuri COVID-19. Măsurile luate de autoritățile din Cipru prevăd închiderea restaurantelor, a centrelor comerciale şi a bisericilor, restricţii care se adaugă interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii şi altor măsuri în vigoare de la sfârşitul lunii noiembrie.

Noile măsuri, care se vor prelungi până la cel puţin 31 decembrie, includ şi închiderea centrelor de învăţământ gimnazial astfel încât cursurile se vor desfăşura online. Slujbele din lăcaşurile de cult vor avea loc fără public, cu excepţia nunţilor, înmormântărilor şi botezurilor, care se vor desfăşura cu prezenţa a maximum 10 persoane, transmite Agerpres.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că rămâne în vigoare şi interdicţia de circulaţie între orele 21:00 şi 05:00 instituită la 27 noiembrie. Se extinde până la sfârşitul lui decembrie interdicţia reuniunilor în locuri private a peste 10 persoane, inclusiv minori, vizitele la spitale şi adunările în locurilor publice. Guvernul Ciprului a decis prelungirea aceste restricţii în urma creşterii cazurilor pozitive cu teste PCR de la 3,5 % la 5,5 %. Ciprul, cu o populaţie de circa 850.000 de locuitori, a înregistrat 13.649 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 70 de decese de la începerea pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel