Cioloș, mesaj pentru români de Paște: "Dragi români din lumea largă..."

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mesaj al fostului premier Dacian Cioloș cu ocazia Sărbătorilor Pascale. 

Liderul formațiunii PLUS Dacian Cioloș a postat pe Facebook un mesaj pentru români, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. 

"Există câteva momente sacre de-a lungul unui an care ne îndeamnă să lăsăm de-o parte și munca, dar și grijile de zi cu zi. Sunt momentele în care încercăm să regăsim bucuria din noi și cu deosebire bucuria de a fi cu cei dragi. În aceste zile de sărbătoare uităm de greutăți, de apăsări și depărtări, pentru a ne întoarce gândurile către oamenii și lucrurile care ne fac să fim cu adevărat noi înșine, care dau un înțeles vieții noastre.

Vezi și: Cele mai interesante tradiții și obiceiuri de Paște

Sărbătoarea Învierii Domnului este unul dintre evenimentele binecuvântate fără de care nu am fi ceea ce suntem: oriunde ne-am afla în lume, ne simțim aproape unii de alții de îndată ce ouăle roșii, pasca și lumina sfântă vin să ne umple din nou sufletul cu fericirea aceea care e sădită adânc în noi și nicicând pierdută, de când eram copii și trăiam cu atâta emoție aceste clipe sacre. În noaptea Învierii și în ziua de Paști, familiile se adună după ritualuri străvechi și bine păstrate, uită de supărări și de întristări, pentru a lua lumina care să le călăuzească pașii pentru încă un an. Eu sunt foarte fericit că pot să mă întorc anul acesta în satul copilăriei mele din Sălaj, acolo unde priceasna de Înviere e mai frumoasă ca oriunde, pentru că e Acasă.

Dragi români din lumea largă, dacă în aceste zile viața și munca nu v-au îngăduit să vă întoarceți în satele și orașele voastre natale, să nu uitați mai ales că Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea luminii și a speranței. Așa cum Mântuitorul nostru Isus Hristos a învins suferința și moartea, așa trebuie să știm și noi să păstrăm aprinsă lumina speranței, chiar și atunci când ni se pare că nu vom răzbi și că suntem copleșiți de tot ce se întâmplă în țară și în jurul nostru.

Vă îndemn și eu să rămâneți aproape de cei dragi, să vă prețuiți părinții, frații și copiii. Vă încurajez să nu vă lăsați doborâți de necazuri și să aveți încredere că vom putea trece împreună peste toate greutățile", este mesajul postat de Dacian Cioloș pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel