Ciolacu l-a trimis pe Marian Neacșu, condamnat la închisoare, să negocieze primirea României în Visa Waiver 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Marian Neacșu, vicepremier al României, dar condamnat definitiv în 2016 la închisoare, negociază primirea României în programul Visa Waiver. 

Joi a avut loc o întâlnire importantă la Guvern pentru ca SUA să renunțe la vizele pentru cetățenii români. Marian Neacșu, vicepremier, a fost cel mai înalt reprezentant al țării noastre la această întâlnire.

Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează Guvernul.

Executivul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 - afaceri şi turism.

"Reînnoirea acesteia în următoarele şase luni ne poate asigura succesul", arată Guvernul, joi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, la Palatul Victoria a avut loc o întâlnire pe acest subiect la care au participat oficiali români şi americani.

"Vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, şi coordonatorul naţional pentru Programul Visa Waiver, consilierul de stat Valentin Vătăjelu, au primit-o azi la Palatul Victoria pe doamna Rena Bitter, secretarul adjunct pentru afaceri consulare din cadrul Departamentului de Stat al SUA, însoţită de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, doamna Kathleen Kavalec, şi Consulul General John Gimbel", se menţionează în postarea Executivului.

Marian Neacșu, vicepremier al României, condamnat definitiv la închisoare

 

Marian Neacșu, fost baron local al PSD în județul Ialomița, a fost  condamnat definitiv în anul 2016 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că acesta și-a angajat fiica în mod ilegal la biroul său de parlamentar. Lui Neacșu nu îi este însă interzis să ocupe funcții publice, pentru că între timp a fost reabilitat, fiind mai degrabă o problemă de ordin moral.

Neacșu a ajuns un om foarte important cu influențe la vârful PSD, fiind omul de încredere al lui Ciolacu în guvern. De asemenea, Neacșu se află în prim-plan la toate acțiunile importante ale Partidului Social Democrat. Ca un exemplu, pe ultima sută de metri parcursă spre sediul Biroului Electoral Central, pentru depunerea semnăturilor în vederea alegerile europarlamentare, acolo unde de obicei sunt prezente cele mai importante figuri ale partidelor, a fost prezent și Marian Neacșu, lângă Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și Gabriela Firea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel