Ciolacu: ”Intenția clară a Guvernului este ca salariu minim să crească la 3.700” 

Cristina Iacob |
Data publicării:
Ciolacu, dezamăgit de PNL pentru tentativele de modificare a datei alegerilor: „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”
Ciolacu, dezamăgit de PNL pentru tentativele de modificare a datei alegerilor: „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a afirmat marți că Guvernul are "intenția clară" ca salariul minim să fie majorat la 3.700 de lei.

În timpul unei vizite la Brașov, unde a avut loc o ședință extraordinară a Guvernului, prim-ministrul a fost întrebat de jurnaliști despre situația facilității de 200 de lei din salariul minim, care expiră în luna iulie, și dacă aceasta va fi prelungită. "Haideţi mai întâi să avem întâlnirea cu partenerii sociali, atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele şi, ca de fiecare dată, vom veni şi vă vom informa", a spus Ciolacu.

Citește și: Ciolacu dezbate subiectul majorărilor salariale pentru profesori și personalul din Sănătate: „Cifrele nu mint niciodată”

De asemenea, prim-ministrul a fost întrebat dacă este posibil ca salariul minim să fie majorat în toamnă și nu în iulie. "În acest moment, intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700", a precizat Ciolacu. 

În momentul de față, conform Monitorul Oficial al României, începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut se stabilește la suma de 3.000 de lei lunar.

VIDEO

 

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel