Cinci români care trăiau într-un adăpost de câini din Verona, evacuați de poliție. Consilier: "O situație la limita degradării"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cinci români, patru bărbați și o femeie, trăiau într-un adăpost pentru câini din Verona. Poliția Locală i-a evacuat din zonă, situația fiind catalogată de autorități ca fiind "la limita degradării". 

Presa locală din Verona relatează cazul incredibil a 5 români care locuiau în "dormitoare" improvizate din cuști pentru câini. După ce au primit mai multe sesizări, agenții poliției locale au intervenit în fostul adăpost de câini din Via Campo Marzo, unde au găsit patru bărbați și o femeie care locuiau în spațiile ocupate cândva de animale.

Au pus paturi în cuștile câinilor

 

Aceștia au improvizat paturi în cuștile în care dormeau câinii, transformându-le astfel în „dormitoare”. Polițiștii Locali din Verona au intervenit la sesizarea unor trecători care au observat accesul neautorizat în zona acum complet abandonată.

În interiorul clădirii, în condiții degradante, locuiau cinci cetățeni români, patru bărbați și o femeie, care își instalaseră pături și alte obiecte de mobilier în spațiile ocupate cândva de câini, ale căror urme sunt încă vizibile. Românii au fost denunțați la autoritățile judiciare pentru ocuparea abuzivă a unui imobil.

Controalele în zonă au fost intensificate. La fel ca și în Porta Vescovo, unde 8 persoane, unele cu probleme de natură psihiatrică, au fost îndepărtate în 5 zile, dar au refuzat asistența serviciilor sociale.

"O situație cu adevărat la limita degradării", a declarat consilierul pentru securitate, Marco Padovani, potrivit publicației Verona Sera.

Poliția locală intervine pentru a garanta siguranța zonei, operațiuni care, asistate ulterior de serviciile sociale, vizează și scoaterea de pe străzi a cetățenilor care trăiesc în condiții precare și care pun în pericol sănătatea.

Citește mai departe: Badantă româncă, condamnată la închisoare în Italia. Bătrâna pe care o îngrijea a murit din cauza unei pături electrice care s-a supraîncălzit

 

O badantă din România a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată pentru moartea femeii pe care o îngrijea: în loc să deconecteze pătura electrică supraîncălzită, a aruncat apă peste ea.

Românca nu a putut evita tragedia care a dus la moartea bătrânei pe care o îngrijea, victimă a unui accident casnic. Dar, în ciuda acuzației confirmate de omor prin imprudență, sentința de acum câteva zile a fost de doar șase luni de închisoare, cu suspendare condiționată, transmite il Giornale.it.

O poveste care vine din Toscana și care are ca protagonistă o badantă româncă de 47 de ani, condamnată pentru moartea unei bătrâne de 92 de ani pe care o îngrijea de o perioadă scurtă de timp. Drama s-a petrecut la Volterra, în provincia Pisa.

Era o seară de iarnă târzie, iar îngrijitoarea tocmai pusese la culcare pensionara, când pătura electrică în care aceasta era înfășurată s-a supraîncălzit. Pătura a început să producă un fum gros care prevestea un incendiu. Badanta, alarmată de țipete, s-a dus imediat în dormitor și, evident, a intrat în panică. 

Badanta a aruncat cu apă peste pătura electrică

 

Sosită de curând în Italia și nefiind obișnuită să folosească păturile electrice, s-a gândit imediat să stingă flăcările aruncând apă pe ea. Mare greșeală: procedând astfel, nu a făcut decât să agraveze situația.

De fapt, pătura a luat foc și totul a dus, în cele din urmă, la sfârșitul tragic al bătrânei de 92 de ani. Intervenția personalului sanitar, care s-a deplasat de urgență la fața locului, s-a dovedit a fi inutilă.

Poziția femeii, după crimă, a ajuns imediat cercetată de poliție. Anchetele și investigațiile ulterioare au adus apoi istoria în centrul unui proces în care să se examineze, în special, comportamentul său în îngrijirea pensionarei, profilurile de răspundere penală împotriva sa și mai ales, cât de mult a afectat moartea încercarea sa de a o salva.

Românca a fost condamnată la 6 luni de închisoare

 

Potrivit procurorului, gestul său nu numai că nu a reușit să salveze viața bătrânei, dar a fost de fapt contraproductiv și a sfârșit, retrospectiv, chiar prin a-i agrava starea până la deces.

Investigațiile au stabilit apoi că pătura era destul de veche și că instalația electrică a casei datează din anii 1970, subliniind lipsa unui sistem de salvare a vieții. Factori atenuanți care ar fi fost recunoscuți, în contextul procesului desfășurat în urmă cu câteva zile la tribunalul din Pisa.

Cea mai gravă greșeală comisă de îngrijitoarea româncă, potrivit opiniei judecătorului, ar fi fost aceea de a nu fi scos pătura din priză înainte de a adormi.

Sentința: șase luni de închisoare, cu beneficiul suspendării pedepsei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel