China, ATAC DUR la Marea Britanie, după descoperirea celor 39 de chinezi MORȚI în TIR-ul din Essex

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie și alte țări europene trebuie să-și asume responsabilitatea pentru decesul a 39 de persoane, care ar fi cetăţeni chinezi, ce au fost găsiți morți într-un camion frigorific în apropiere de Londra, a informat vineri publicaţia chineză Global Times care este editată de Partidul Comunist Chinez. 

Paramedicii și poliția au găsit miercuri cadavrele a 31 de bărbați și opt femei pe o proprietate industrială din Grays din Essex, la aproximativ 30 km est de capitala britanică.

În acest moment era imposibil de spus cât de multă responsabilitate ar avea morții pentru tragedie, a scris cotidianul chinez într-un editorial.

„Dar un asemenea dezastru umanitar a avut loc sub ochii britanicilor și a europenilor. Este clar că Marea Britanie și țările europene nu și-au îndeplinit responsabilitatea de a-i proteja pe acești oameni de o astfel de moarte", mai notează publicaţia.

Chiar dacă s-ar fi descoperit că au intrat ilegal în țară, moartea victimelor nu a fost din vina lor, a adăugat cotidianul, care este publicat de Ziarul Popular oficial al Partidului Comunist.

„Sperăm că Marea Britanie și țările europene își vor pune în aplicare diversele angajamente față de drepturile omului și vor depune eforturi pentru ca cetăţenii chinezi să nu fie abuzați și să moară subit.”

Marea Britanie pare să nu fi învățat lecția sa de la incidentul din Dover din urmă cu două decenii, a adăugat acesta.

„Imaginați-vă cât de bine ar acţiona țările europene dacă zeci de europeni ar fi omorâți în mod tragic în vreun fel”, se arată în articol.

„Poporul britanic și ţările europene ar putea să se întrebe de ce nu au reușit să evite o tragedie similară ... Au întreprins toate măsurile serioase de remediere a situaţiei pe care le-ar putea lua?”, adaugă articolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel