Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte
Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte

Chiftele de casă... Mmmmm! Cui nu-i place o farfurie bună de chiftele în sos? Sunt grozave! Totuși, a dori să avem grijă de alimentația noastră înseamnă că, uneori, evităm preparatele tradiționale și gustoase ca acestea. Din acest motiv, vă prezentăm această rețetă de chiftele la cuptor, o modalitate ușoară și sănătoasă de a le găti pentru a vă putea bucura de toată savoarea lor fără a adăuga calorii suplimentare.

În plus, un alt avantaj al pregătirii chiftelelor la cuptor este că bucătăria practic nu se murdărește, deoarece evităm prăjirea greoaie. Prin urmare, economisim utilizarea uleiului și sunt mai ieftine. Nu vă faceți griji, chiftelele ies foarte suculente. În plus, cu sosul de roșii de casă cu care urmează să le însoțim, sunt luxoase!

Citește și Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile

Singurul dezavantaj al acestei rețete este că chiftelele nu sunt complet rotunde. Când sunt gătite în timp ce se odihnesc pe o suprafață, în acest caz tava cuptorului, se întind plat pe acea parte. Totuși, acest mic defect se ascunde prin acoperirea lor cu sos și este practic insesizabil.

Acestea fiind spuse, vom vedea cum să facem chiftele la cuptor  și câteva trucuri pentru a le face perfecte.

 

Chiftele cu sos la cuptor, fără prăjire - Ingrediente

 

600 g de carne tocată (numai carne de vită sau amestec de carne de vită cu porc)

50 g ceapă

30 g pâine uscată

40 g lapte

1 ou

1 cățel de usturoi

1 crenguță de pătrunjel

1 strop de ulei de măsline (opțional)

pesmet (sau făină pentru acoperire)

Sare

Piper

Încearcă și Polpette sau chiftele clasice italiene, aromate și suculente. Rețeta gospodinelor din Italia pentru a vă ieși perfecte!

 

Chiftele cu sos la cuptor, fără prăjire - Mod de preparare

 

Primul lucru pe care îl vom face este să înmuiați pâinea în lapte. Apoi, tăiați ceapa în bucăți destul de mici. O vom amesteca direct cu carnea, așa că, cu cat sunt mai mici, cu atât se vor integra mai bine cu restul ingredientelor.

Tocăm mărunt usturoiul și pătrunjelul.

Așezăm carnea tocată într-un recipient mare și adăugăm ingredientele pe care tocmai le-am tocat, oul și pâinea înmuiată în lapte. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Amestecăm bine cu ajutorul unei furculițe, dacă nu vrem să ne murdărim, sau direct cu mâinile. Lucrăm aluatul până se integrează perfect toate ingredientele.

Citește și Chiftele de legume. Fără carne, fără ouă și fără făină. Au doar 55 de calorii și sunt recomandate și celor care sunt la dietă

Acum este timpul pentru cel mai distractiv pas al rețetei și care va dura cel mai mult: rotunjirea chiftelelor. Dacă ai copii, este o sarcină ideală pentru ei, pentru că îi distrează foarte mult și, de altfel, îți dau o mână de ajutor în bucătărie. 

Un truc pentru a murdări mai puțin este să faci toate biluțele deodată, să te speli pe mâini și apoi să treci chiftelele prin pesmet. Dacă alternăm modelarea mingii cu pesmetul, ne vom murdări mai mult mâinile.

Pentru a face chiftelele luăm o cantitate mică de aluat cu mâinile sau cu o lingură și facem biluțele. Când avem toate chiftelele rulate așezăm pesmetul sau făina într-o farfurie și le îmbrăcam pe rând. Trebuie să fie bine acoperite, dar fără pesmet în exces.

Apoi, le punem pe tava de cuptor pe care am așezat înainte o foaie de hârtie de copt. Această hârtie nu este esențială, dar este foarte convenabilă, deoarece tava cuptorului nu se va mai murdări în exces. Opțional, turnați un strop de ulei de măsline peste fiecare chifteluță. Astfel vor fi mai suculente, dar nu vom adăuga grăsimi saturate.

Cu cuptorul preîncălzit la 190 ºC,  le coacem aproximativ 15 sau 18 minute. Ora exactă va depinde de mărimea chiftelelor. Cu cât sunt mai mari, cu atât va dura mai mult. La jumătatea gătitului le putem întoarce astfel încât să se rumenească mai uniform pe ambele părți. Cu toate acestea, acest pas nu este esențial.

După primele 15 minute, aruncați o privire pentru a vedea cum se coc. Punctul optim de fierbere este atunci când centrul chiftelei este încă ușor roz. Dacă este necesar, deschideți o chifteluță pentru a verifica.

Odată gata, scoatem chiftelele din cuptor și le însoțim cu sosul care ne place cel mai mult. Pueți alege un sos de roșii de casă, o variantă simplă și clasică, dar care este pe placul tuturor.

Și vă propun o altă variantă de gătire a chiftelelor: le puteți scoate din cuptor cu câteva minute înainte de a fi gata complet, le adăugați în recipientul în care pregătim sosul și le dați un ultim clocot acolo. În acest fel ajutăm la integrarea tuturor aromelor.

 

Cum să faci chifteluțe suculente coapte fără prăjire?

 

Ei bine, unul dintre trucurile pe care le folosesc este să adaug ceapa tocată mărunt. Acest ingredient adaugă umiditate aluatului de chiftele fără a adăuga aproape deloc calorii.

Un alt truc pentru a le face suculente este să adaugi pâinea înmuiată în lapte.

Pentru ca acestea să iasă suculente, se recomandă ca chiftelele să nu fie excesiv de mici. Nu faceți bile prea mici, pentru că la cuptor se usucă mai ușor.

Și nu uitați să controlați timpul de coacere pentru a preveni supragătirea acestora.

Încearcă și Chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și conțin doar 60 de calorii. Un ingredient secret le face irezistibile

 

Variații ale acestei rețete de chiftele la cuptor de casă

 

Puteți adăuga bucăți mici de morcov tăiate în bucăți mici. Acest ingredient oferă un plus de suculență și o aromă foarte bogată.

În loc de sos de roșii poți folosi clasicul sos spaniol sau un alt sos care se potrivește bine cu carnea pentru a-ți însoți chiftelele.

Încercați să însoțiți acest preparat de chiftele cu o garnitură ușoară. Evită cartofii prajiți tipici și încearcă să îi înlocuiești cu cartofi copți sau puțin orez.

Un truc pentru a rotunji chiftelele fără aproape să ne murdărim mâinile este să o facem cu o ceașcă. Se toarnă niște pesmet în interiorul cupei, se pune o bucată de carne înăuntru și se mișcă ceașca în cercuri. Carnea va lua o formă rotundă pe măsură ce se lovește de pereți. Este un mod mai lent de a face bilele, dar mult mai curat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel